Εγκρίθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων η τροπολογία για την τοποθέτηση Επιτρόπου στο ΑΕΠΙ

Εγκρίθηκε από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Ένωση Κεντρώων η τροπολογία για την τοποθέτηση Επιτρόπου στο ΑΕΠΙ

Εγκρίθηκε με τις ψήφους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων η τροπολογία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση Επιτρόπου στο ΑΕΠΙ. Σύμφωνα με την αρμόδια Υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου η τροπολογία αποτελεί μια προσωρινή λύση, μέχρι τουλάχιστον να κατατεθεί σχετικό νομοσχέδιο. «Είναι μια προσωρινή διάταξη και δεν υποκαθιστά τον κύριο νόμο, στον οποίο η επιλογή του Επιτρόπου θα γίνεται από το δικαστήριο βάσει μίας λίστας ανθρώπων εγνωσμένου κύρους και με τα κατάλληλα προσόντα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρά, πάντως, τις διαβεβαιώσεις της Υπουργού η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Χαρά Κεφαλίδου κατηγόρησε την κυβέρνηση για εξυπηρετήσεις. «Απαιτούμε η διαδικασία ορισμού Επιτρόπου να έχει διακομματικό χαρακτήρα όπως πρέπει να γίνεται παντού σε τέτοιες θέσεις. Τι το φοβάστε κύριε Υπουργέ ! Τι έχετε να συγκαλύψετε; Ποιους έχετε να βολέψετε; Ποιους να εξυπηρετήσετε; Γιατί από την κατατεθείσα τροπολογία μόνο αυτή η βούληση προκύπτει. Το σίγουρο είναι πως άλλη μια φορά με τον μανδύα της ανταπόκρισης της κυβέρνησης σε ένα μείζον ζήτημα εσείς κοιτάτε να βολέψετε καταστάσεις και κομματικούς σας φίλους. Ντροπή επιτέλους! Φτάνει αυτή η αισχρή τακτική σας. Την μάθαμε την ξέρουμε και την βαρεθήκαμε. Αν θέλετε πράγματι να λύσετε το ζήτημα φέρτε μια τροπολογία της προκοπής. Αυτήν δεν την ψηφίζουμε!», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται, ότι στην τροπολογία προβλέπεται ότι ο προσωρινός επίτροπος θα υποκαταστήσει ουσιαστικά τη Διοίκηση ως προς τις αρμοδιότητες της ομαλής είσπραξης από τους χρήστες και την απόδοση προς τους δικαιούχους των ποσών που οι τελευταίοι εισπράττουν, καθώς και της άσκησης στο όνομα του οργανισμού κάθε ένδικου βοηθήματος ή μέσου για την προάσπιση των συμφερόντων των δικαιούχων. Επίσης, ο προσωρινός επίτροπος θα έχει τη δυνατότητα να επεμβαίνει αποφασιστικά ακυρώνοντας κάθε πράξη ή απόφαση της διοίκησης που θεωρείται απαραίτητο προκειμένου να μη ληφθεί καμία απόφαση χειροτέρευσης της οικονομικής θέσης του οργανισμού ή διακοπής της λειτουργίας του.

Αλέξανδρος Διαμάντης