Το Ισραήλ επιτίθεται εναντίον της ανθρωπότητας
Ερντογάν σε Πάπα Φραγκίσκο

Το Ισραήλ επιτίθεται εναντίον της ανθρωπότητας

Νέα πυρά κατά του Ισραήλ εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο κατά την οποία υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη χώρα «επιτίθεται εναντίον της ανθρωπότητας» με τα «όσα διαπράττει» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε για άλλη μια φορά το Ισραήλ, κάνοντας λόγο για «φρικαλεότητες» στην Παλαιστίνη, ενώ υπογράμμισε πως στο στόχαστρο των ισραηλινών επιθέσεων δε βρίσκονται μόνο οι Παλαιστίνιοι, αλλά και οι Μουσουλμάνοι, οι Χριστιανοί και το σύνολο της ανθρωπότητας.

«Όλη η ανθρωπότητα πρέπει να ενωθεί κατά των εισβολέων του Ισραήλ» υπογράμμισε ο Ερντογάν σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Παράλληλα, ο Ερντογάν τόνισε ότι τα μηνύματα που θα συνεχίσει να δίνει ο Πάπας έχουν μεγάλη σημασία όσον αφορά την κινητοποίηση του χριστιανικού κόσμου και της διεθνούς κοινότητας.

Στον επίσημο λογαριασμό Twitter της Προεδρίας της Τουρκίας αναρτήθηκε και σχετική ανακοίνωση η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Erdogan ζήτησε «η διεθνής κοινότητα πρέπει να δώσει στο Ισραήλ την αντίδραση και το μάθημα για αποτροπή που του αξίζουν και να προβεί σε απτά βήματα προς τούτο», ενώ σημείωσε ότι η Τουρκία αφιερώνει όλες τις προσπάθειές της προς αυτόν τον σκοπό, κατηγορώντας το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν έχει επιδείξει μέχρι σήμερα την απαιτούμενη επίγνωση της ευθύνης.

Τέλος, έκανε λόγο για «σφαγιασμό των Παλαιστινίων», και πώς αυτό θα αποτραπεί «εάν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ με τις δέουσες κυρώσεις»