Αιτιάσεις στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ότι «ρίχνει λάδι στη φωτιά» με την πρότασή του για ανάληψη του ελέγχου της Λωρίδας της Γάζας από τις ΗΠΑ και αναγκαστική μεταφορά των Παλαιστινίων που ζουν εκεί εκτός του παλαιστινιακού θύλακα, επέρριψε την Τετάρτη (05/02) η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς.
«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά τις δηλώσεις του (Ντόναλντ) Τραμπ για μια αμερικανική κατοχή της Λωρίδας της Γάζας και τον εκτοπισμό του λαού μας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Χαμάς, προσθέτοντας ότι οι «βίαιες» αυτές δηλώσεις «δεν θα συμβάλουν στη σταθερότητα της περιοχής, αλλά μόνον ρίχνουν λάδι στη φωτιά».
Νωρίτερα την Τετάρτη (05/02), ο εκπρόσωπος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, ο Άμπντελ Λατίφ αλ Κάνου, καταδίκασε τις δηλώσεις του Τραμπ, καταγγέλλοντας «τη ρατσιστική αμερικανική θέση» που «ευθυγραμμίζεται με την ισραηλινή ακροδεξιά». Αυτά, την ώρα που ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις για τη συνέχιση της εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα ανάμεσα στο Ισραήλ και το παλαιστινιακό κίνημα.
Πηγή: ΕΡΤ