Η Ελλάδα είναι μοναδικός γαστρονομικός προορισμός, επεκτείνοντας με αυτόν τον τρόπο την τουριστική περίοδο, όπως δήλωσε μέσω του ΣΚΑΪ, από τη Στοκχόλμη, ο υπουργός Τουρισμού.
Ο κ. Κικίλιας απέδωσε εύσημα στους Έλληνες σεφ, στα εστιατόρια, τις ταβέρνες και στους ανθρώπους της πρωτογενούς παραγωγής, για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, τονίζοντας πως η συμφωνία που υπογράφηκε με τον οδηγό Μισελέν, μεγιστοποιεί τις δυνατότητες προβολής της ελληνικής γαστρονομίας σε όλον τον κόσμο.
Aναφορικά με την προσπάθεια επέκτασης της τουριστικής περιόδου, ο κ. Κικίλιας, ο οποίος μέσα στον Σεπτέμβριο έχει επισκεφτεί διαδοχικά το Βερολίνο, τη Βιέννη, το Παρίσι και τη Στοκχόλμη, επισήμανε ότι τα κίνητρα που έδωσε ο Πρωθυπουργός από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στις αεροπορικές εταιρείες και τους tour operators, αποτελούν ευκαιρία προκειμένου για πρώτη φορά η χώρα να έχει ισχυρή παρουσία και την off season περίοδο.
"Όλοι μαζί, ξενοδόχοι, εστιάτορες, έμποροι, άνθρωποι του τουρισμού κάνουμε μία συντονισμένη προσπάθεια να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο, φέρνοντας επιπλέον έσοδα στην ελληνική οικονομία", είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι και "μία ακόμα πτήση, μία ακόμα εβδομάδα, ένας ακόμα προορισμός αποτελεί κέρδος για τη χώρα."