Εναντίον της έκδοσης στο Ιράν τάχθηκε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο κλήθηκε να εξετάσει αίτημα των ιρανικών αρχών για την έκδοση της Σαράρε Καντεμί, ενώ ως μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, τασσόμενος με τη σειρά του εναντίον της έκδοσης της 37χρονης μητέρας.
Η Σαράρε Καντεμί, η οποία ήταν παρούσα κατά την εκδίκαση του αιτήματος της ιρανικής κυβέρνησης ζήτησε από την ελληνική δικαιοσύνη να την προστατεύσει, καθώς σε περίπτωση έκδοσής της στην ασιατική χώρα κινδυνεύει τόσο η ζωή της ίδιας όσο και της ανήλικης κόρης της.
Η 37χρονη υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, πως η δίωξή της από της ιρανικές αρχές βασίζεται στην πολιτική δράση που είχε αναπτύξει στην πατρίδα της, κάτι που σύμφωνα με τους νόμους του Ιράν αποτελεί αδίκημα και τιμωρείται με βαριές ποινές.
«Είμαι πολιτικός πρόσφυγας στη χώρα σας και ζητώ την προστασία σας. Αν παραδοθώ στο καθεστώς θα πεθάνω και η κόρη μου θα δοθεί στον σύζυγό μου. Ήθελε να την παντρέψει από τα 9 της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το αίτημα για την μη έκδοση της 37χρονης μητέρας υποστήριξε με την μαρτυρία του και ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε καταθέτοντας στο δικαστήριο:
«Στο Ιράν υπάρχουν επαναστατικά δικαστήρια και κανονικά. Τα πρώτα δικάζουν πολιτικά αδικήματα. Αποτελούνται από ιερείς και οι κατηγορούμενοι δεν έχουν δικηγόρο. Τα κανονικά αποτελούνται μόνο από άντρες. Υπάρχει και επιβάλλεται η ποινή του θανάτου. Η ύπατη Αρμοστεία γνωρίζει μόνο το 20% αυτών των εκτελέσεων,.Είναι η χώρα με τον μεγαλύτερο ποσοστό κατά κεφαλή θανατικών ποινών κυρίως ανηλίκων», ανέφερε ο κ. Δοξιάδης και πρόσθεσε πως «θανατική ποινή εφαρμόζεται για πολλά αδικήματα. Με διάφορους τρόπους, απαγχονισμού, λιθοβολισμός, σταύρωση. Εκτός τον φόνο, την ένοπλη ληστεία, η θανατική ποινή προβλέπεται για την ομοφυλοφιλία, την απαγωγή και την πολιτική διαμαρτυρία. Γι''αυτό πιστεύω ότι έχει κίνδυνο ζωής».
Λίγο αργότερα, ο συγγραφέας με ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρθηκε στην πρόταση της εισαγγελέως, εκφράζοντας ταυτόχρονα την αισιοδοξία του για την ευτυχή κατάληξη της υπόθεσης.