Η ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην χώρα, και η αποδεδειγμένη διασπορά του μέσα από κοινωνικές εκδηλώσεις όπως τα γαμήλια γλέντια, δεν πτοούν πολίτες, όπως στην Κρήτη, να προετοιμάζουν γαμήλιες τελετές με 1.500 καλεσμένους. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τον ραδιοφωνικό σταθμό Ράδιο Κρήτη 101,5, και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις είναι έτοιμες να αναλάβουν το τραπέζι του γάμου, λέγοντας ότι «δεν υπάρχει πρόβλημα».
Υπενθυμίζεται, ότι έχει ήδη βγει οδηγία από την κυβέρνηση, ότι στα μυστήρια δεν μπορούν να παραβρίσκονται πάνω από 100 άτομα, μετά τα 31 κρούσματα σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη, 10 σε γαμήλια τελετή στην Θεσσαλονίκη αλλα και αλλού στην Ελλάδα. Αύριο αναμένεται να ενημερωθεί ο εισαγγελέας.
Μιλώντας στο Flashnews.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρείας catering, Θόδωρος Καλαθάκης επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ και μάλιστα τόνισε πως ο ίδιος ήταν που δέχτηκε το τηλεφώνημα από την ενδοχώρα του Ηρακλείου προκειμένου να αναλάβει γάμο με 1.500 καλεσμένους.
«Πριν από λίγες ημέρες δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από μια κυρία η οποία μου ζήτησε υπηρεσίες σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου για γάμο παρουσίας 1.500 ατόμων. Όπως αντιλαμβάνεστε της αρνήθηκα γιατί είναι επικίνδυνο και την προέτρεψα και την ίδια να κάνει το ίδιο ωστόσο εκείνη μου απάντησε πως "εμάς δεν μας πιάνει κορονοϊός" και πως "δεν γίνεται να αναβάλλω τον γάμο του παιδιού μου 10 ημέρες πριν" και έκλεισε το τηλέφωνο εμφανώς εκνευρισμένη αφήνοντας να εννοηθεί πως θα πάει σε άλλους συναδέλφους μου», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στη συνέχεια ο κ. Καλαθάκης τόνισε πως «πληροφορίες στον κύκλο μου λένε πως απευθύνονται διάφοροι σε συναδέλφους μου και τους ζητούν να προχωρήσουν στην οργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων όπου καταλαβαίνετε πως αυτό αποτελεί εθνικό κίνδυνο λόγω της πανδημίας».
Όσο για το αν συνάδελφοι του θα αποδεχτούν αυτές τις προτάσεις, τονίζει στο Flashnews.gr ότι «δεν μπορώ να το πω με σιγουριά και δεν μπορώ να πάρω το βάρος των αποφάσεων κάποιων άλλων ανθρώπων. Όμως, ταπεινή μου άποψη είναι πως δεν θα δεχτούν».
Τέλος ο Θόδωρος Καλαθάκης χτυπάει σήμα κινδύνου για τον κλάδο λόγω των μέτρων που έχουν παρθεί και υπογραμμίζει ότι «έχουμε διαλύσει, έχουμε χάσει το 99,9% του έργου μας. Στην ουσία δεν είμαστε ανοικτά αλλά κλειστά γιατί καταλαβαίνετε πως στην Κρήτη δεν μπορούν να γίνουν εκδηλώσεις έως 100 άτομα. Το πρόβλημα είναι τεράστιο και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τις συνέπειες».