Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Moon θα συναντηθεί με την αδελφή του Kim Jong-un το Σάββατο

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος Moon θα συναντηθεί με την αδελφή του Kim Jong-un το Σάββατο

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in θα συναντηθεί το Σάββατο με τον επίτιμο ηγέτη της Βόρειας Κορέας και την αδελφή του Kim Jong-un σε μια ακόμη επίδειξη της προσέγγισης μεταξύ των δύο χωρών με την ευκαιρία και των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, ανακοίνωσε η Σεούλ.

Ο Moon θα γευματίσει με τη βορειοκορεατική αντιπροσωπεία που έστειλε η Πιονγκγιάνγκ για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του Κυανού Οίκου, της νοτιοκορεατικής προεδρίας.

Στην αντιπροσωπεία αυτή μετέχει ο Kim Jong-nam, που είναι επίτιμος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της χώρας που έχει επισκεφθεί τη Νότια Κορέα. Μεταξύ των μελών της είναι και η Kim Yo-jong, αδελφή του Βορειοκορεάτη ηγέτη, μια προσωπικότητα που αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη επιρροή στο καθεστώς.

«Ο πρόεδρος Moon θα δεχθεί τη βορειοκορεατική αντιπροσωπεία και θα γευματίσει μαζί της στις 10 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της προεδρίας στους δημοσιογράφους, χωρίς να αποκαλύψει το μέρος όπου θα γίνει η συνάντηση.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, φαίνεται ότι η Kim Yo-jong έχει να μεταφέρει ένα προσωπικό μήνυμα από τον αδελφό της στον Moon.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ