Ο Π. Καμμένος «αδειάζει» τον πρόξενο της Ελλάδας στη Σ. Αραβία και απειλεί με μηνύσεις για τα δημοσιεύματα

Ο Π. Καμμένος «αδειάζει» τον πρόξενο της Ελλάδας στη Σ. Αραβία και απειλεί με μηνύσεις για τα δημοσιεύματα

Συνέχεια στην υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία έδωσε ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας «άδειασε» τον πρόξενο της Ελλάδας στο Ριάντ, ενώ προανήγγειλε νέα αγωγή κατά της εφημερίδας «Τα Νέα», διαψεύδοντας σημερινό της δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό, η ελληνική πρεσβεία στο Ριάντ ενημέρωσε το «Πεντάγωνο» ότι οι Σαουδάραβες δεν γνώριζαν τον Παπαδόπουλο και την επόμενη μέρα το υπουργείο Άμυνας έσπευσε να κλείσει τη συμφωνία, αγνοώντας την επιθυμία των Αράβων για συνομιλίες αποκλειστικά μέσω κυβερνητικών εκπροσώπων («government to government»).

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι επρόκειτο για καθαρά διακρατική συμφωνία και ότι ο ίδιος βασίστηκε στην ενημέρωση του στρατιωτικού ακολούθου της Ελλάδας, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος εκπροσωπεί την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας. Επίσης, ο υπουργός άφησε αιχμές για τον ρόλο τόσο του προξένου όσο και κάποιων οι οποίοι επιχείρησαν να αποκομίσουν οφέλη από τη συγκεκριμένη συμφωνία, «μέσω των εμίρηδων που είναι τώρα φυλακή». 

Για την υπόθεση εκδόθηκε και η ακόλουθη ανακοίνωση από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας:

«Επειδή συνεχίζονται τα ανακριβή δημοσιεύματα της εφημερίδας "Τα Νέα" που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα και για να τελειώνει κάθε συζήτηση, παραθέτουμε την άδεια εξαγωγής τελικού χρήστη όπου φαίνεται ξεκάθαρα η διακρατική συμφωνία υπογεγραμμένη από το κράτος της Σαουδικής Αραβίας. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των συκοφαντών».

Ελεύθερη η πραγματική ηγεσία της «17 Νοέμβρη»

Πολιτικά αντίθετος με την αποφυλάκιση του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα, δήλωσε και πάλι ο κ. Καμμένος, για να προσθέσει όμως ότι ήταν μια αποκλειστικά δικαστική απόφαση, στην οποία δεν δικαιούται να παρέμβει. Μάλιστα, όπως ισχυρίστηκε, τη διάσταση αυτή κατανοούν και οι Ηνωμένες Πολιτείες, που εξέφρασαν δημοσίως τη δυσφορία τους για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

Εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, το γεγονός ότι ο υπουργός Εθνικής επέμεινε πως οι πραγματικές κεφαλές της τρομοκρατικής οργάνωσης, όπως και του ΕΛΑ, δεν έχουν αποκαλυφθεί, καθώς η έρευνα δεν προχώρησε σε βάθος. Άφησε δε να εννοηθεί ότι οι σημαντικές εντολές έρχονταν υψηλά ιστάμενα κέντρα, αλλά και από το εξωτερικό.

Επίθεση σε Ντ. Μπακογιάννη για τα F-16

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ντόρας Μπακογιάννη, ειδικά για την υπόθεση της αναβάθμισης των αεροσκαφών F-16, λέγοντας ότι ενώ αρχικά έκανε λόγο για «σκιές», στη συνέχεια αναγκάστηκε ουσιαστικά να ζητήσει συγγνώμη από τον αμερικανό πρέσβη. 

«Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας» ήταν η αντίδραση της κ. Μπακογιάννη στις δηλώσεις Καμμένου. «Δεν θα δώσω διέξοδο στο αδιέξοδο του κ. Καμμένου, στην απίστευτης βλακείας δήλωση ότι θα καλέσει τον αμερικανό πρέσβη στη Βουλή να με κάνει ντα ντά για τα F-16» είπε στον ΣΚΑΪ.

«Θα πρέπει να δικαιολογηθεί στη Βουλή να προσέλθει στη Βουλή να δώσει τις εξηγήσεις. Είναι απολογούμενος ο κ. Καμμένος, και θα προσέλθει στη Βουλή για να δώσει εξηγήσεις» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

Διαβάστε ακόμα:

- Έκτακτη συνέντευξη τύπου της ΝΔ στις 11.45 για το σκάνδαλο με τη Σαουδική Αραβία

Φωτογραφία: SOOC