«Πολυεργαλείο» για την καθημερινότητα και τα προβλήματα που συνεχώς προκύπτουν στον τρόπο διοίκησης και λειτουργίας των Δήμων, χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο για την Αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του από τα Γιάννενα. Ο υπουργός τόνισε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο με περίπου 170 άρθρα, το οποίο είναι προϊόν συζήτησης με την τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Περιφέρειες.
Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν αντιδράσεις, είπε: «Με παίρνει ο κ. Πατούλης από τις Βρυξέλλες και μου λέει, μην διανοηθείς να σταματήσεις την διαδικασία του νομοσχεδίου».
Ο υπουργός Εωτερικών έχει διαδοχικές συναντήσεις με φορείς της Αυτοδιοίκησης, ενώ το πρωί επισκέφτηκε τον μητροπολίτη, κ. Μάξιμο. Μετά την επίσκεψη στον περιφερειάρχη Ηπείρου, Αλ. Καχριμάνη, είπε πως η συνάντηση έγινε γιατί ήθελε να ακούσει τις απόψεις ενός έμπειρου αυτοδιοικητικού παράγοντα, πάνω στα ζητήματα της επαναθεσμοποίησης του Καλλικράτη και της αποκέντρωσης.
Επίσης, πρόσθεσε: «Όπως ξέρετε, επιχειρούμε μια πολύ μεγάλη μεταρρύθμιση, αλλά δεν θέλουμε να είναι μια μεταρρύθμιση που δεν πατάει γερά στα πόδια της, γι' αυτό οφείλουμε να ακούμε όλους εκείνους τους ανθρώπους που έχουν εμπειρίες, πλούτο ιδεών και απόψεων, πάνω σε αυτά τα ζητήματα».
Στην είσοδο της Περιφέρειας, τον κ. Κουρουμπλή, περίμεναν εργαζόμενοι, σε καθεστώς επίσχεσης, από μεταλλουργία της Ηπείρου και έθεσαν το ζήτημα της επαναλειτουργίας του εργοστασίου. Ο υπουργός συζήτησε το θέμα με τον κ. Καχριμάνη και δήλωσε πως μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Στέφο, που βρισκόταν στην συνάντηση, δεσμεύτηκαν να μεταφέρουν το αίτημα στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό.
Ο Παναγιώτης Κουρουπλής, με αφορμή την καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης, συνεννόησης και συνεργασίας, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Η πατρίδα περνάει μία βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση, όλα αυτά τα χρόνια και τουλάχιστον, η εμπειρία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε είναι ότι, όλοι μαζί, θα πρέπει να το παλέψουμε, να καταθέσουμε τον καλό μας εαυτό, γιατί μπορεί να είμαστε ένας λαός που έχει αδυναμίες, αλλά έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Και η αλληλεγγύη, ο αλληλοσεβασμός, η συνεννόηση, συνεργασία, νομίζω ότι δημιουργούν τις προϋποθέσεις να προωθούμε μία σειρά από ζητήματα».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ