Σε πορεία στα γραφεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου καλεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Σε πορεία στα γραφεία του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου καλεί η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα

Σε πορεία στην έδρα του Εθνικού Εκλογικού Συμβουλίου (CNE) στο Καράκας καλούν σήμερα οι ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα, σε μια προσπάθεια να ασκήσει πιέσεις για τη «στασιμότητα σχετικά με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».

Σύμφωνα με το BBC, το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο αναμενόταν να κάνει ανακοινώσεις την Τρίτη για το δημοψήφισμα, εντούτοις σχολίασε ότι «περαιτέρω συζητήσεις θα διεξαχθούν την 1η Αυγούστου».

Υπενθυμίζεται ότι στη χώρα επικρατεί πολιτική κρίση, ενώ πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το 64% των ερωτηθέντων θα ψηφίσουν για την απομάκρυνση Maduro.

Ακόμη και στην περίπτωση που αποφασιστεί το δημοψήφισμα θα πρέπει να γίνουν μια σειρά βημάτων για τη διενέργειά του, όπως υπογραφές αιτήσεων, επικυρώσεις υπογραφών κτλ. Μέχρι στιγμής το Εθνικό Εκλογικό Συμβούλιο έχει ολοκληρώσει μόνο ορισμένα εξ αυτών και την Τρίτη αναμενόταν να δηλώσει ότι έχει προχωρήσει τις διαδικασίες, καθώς και να ορίσει την ημερομηνία. Εντούτοις, προειδοποίησε την αντιπολίτευση ότι θα αναστείλει τις όποιες δραστηριότητες σε περίπτωση ταραχών της δημόσιας τάξης.

Παρά την προειδοποίηση, όμως, σήμερα η αντιπολίτευση απηύθυνε κάλεσμα για πορεία στα γραφεία του Εθνικού Συμβουλίου στο Καράκας, καθώς και στα τοπικά του γραφεία για όσους μένουν εκτός πρωτεύουσας.

Η αντιπολίτευση καιρό τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση και το Συμβούλιο ότι η κυβέρνηση προσπαθεί με ποικίλους τρόπους να ματαιώσει το δημοψήφισμα.