Σε νέα μονοπάτια οδηγείται πλέον η Προανακριτική μετά τις καταθέσεις των Δ. Τζανακόπουλου και Ν. Παππά όσο και μετά την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ε. Ζαχαρή να καλέσει ως ύποπτη την Ε. Τουλουπάκη. Την ίδια ώρα, η επικείμενη διεύρυνση του κατηγορητηρίου λειτουργεί ως καταπέλτης κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου, καθώς τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί εναντίον του είναι άκρως επιβαρυντικά.
Οι καταθέσεις των πέντε εισαγγελέων καθώς επίσης και οι αποκαλύψεις του επιχειρηματία Σαμπύ Μιωνή θεωρούνται ως η «βάση» για το αίτημα που θα κατατεθεί σε λίγες ημέρες από τουλάχιστον 30 βουλευτές και το οποίο θα αφορά την… αύξηση των κατηγοριών εναντίον του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης. Ενδεικτικό είναι ότι ο πρώην Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής όχι μόνο επιβεβαίωσε ότι έπαιξε το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στη υπόθεση του συμβιβασμού Φιλιππάκη- Μιωνή - Παπαγγελόπουλου, αλλά επί της ουσίας παραδέχτηκε λειτούργησε και ως εγγυητής!
Ειδικότερα, μπορεί ο στενός συνεργάτης του Αλ. Τσίπρα να υποστήριξε πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο της συμφωνίας, ωστόσο προκαλεί ερωτήματα το γεγονός ότι ο ίδιος ο Γ. Φιλιππάκης αποκάλυψε ότι το δεύτερο ραντεβού (το 2018 στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής) έγινε για «την τήρηση των εκατέρωθεν δεσμεύσεων του συμβιβασμού». Σύμφωνα με γαλάζιες πηγές πρόκειται για «μια παραδοχή ότι τόσο ο Ν. Παππάς όσο και ο Δ. Παπαγγελόπουλος από κοινού παρουσιάστηκαν και συμμετείχαν ως εγγυητές της πορείας ανοικτών ποινικών υποθέσεων», με δεδομένο ότι ο Σ. Μιωνή εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στα δικαστήρια για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Άλλωστε, την περασμένη Τρίτη ο επιχειρηματίας με νέο του υπόμνημα ξεκαθάρισε ότι «ο κ. Παπαγγελόπουλος, παρουσία του κ. Νίκου Παππά, απαίτησε να πληρώσω «έξοδα» του κ. Φιλιππάκη και όχι «δικαστικά έξοδα», όπως ψευδώς και τεχνηέντως αναφέρθηκε. «Έξοδα», τα οποία δεν όφειλα και για τα οποία δεν υπήρχε ουδείς νόμιμος τίτλος. Η λέξη «δικαστικά» έξοδα, ουδέποτε αναφέρθηκε από κανέναν σε όλη τη συνάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά, ανοίγοντας το πεδίο προκειμένου να εξυφανθεί η κατηγορία της δωροληψίας.
Να σημειωθεί ότι πλην των τεσσάρων αδικημάτων που περιλαμβάνονται στην αρχική πρόταση της ΝΔ, στοιχειοθετούνται σίγουρα τρία νέα. Της απόπειρας εκβίασης όπως προκύπτει από τις απειλές που περιέγραψε η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, η δωροληψία από την καταγγελία του Σ. Μιωνή ότι επιχείρησε να του αποσπάσει 350.000 ευρώ, προκειμένου να ρυθμίσει με διαδικασίες fast track τη δικαστική διαμάχη που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία» Γιάννη Φιλιππάκη και η κατάχρηση εξουσίας, καθώς σύμφωνα με τον οικονομικό εισαγγελέα Π. Αθανασίου προσπάθησε να «ακουμπήσει» κι άλλες υποθέσεις, όπως αυτή του Ανδρέα Βγενόπουλου. Αξίζει, δε, να τονιστεί ότι, σύμφωνα με τον κ. Μιωνή, ότι πέρα από τα έξοδα, ο κ. Παπαγγελόπουλος έθεσε και θέμα «εγγυήσεων», τις οποίες ο κ. Παππάς δεσμεύτηκε ότι θα παράσχει.
Πάντως, χθες, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος έβαλε στο… παιχνίδι και τον Αλ. Τσίπρα. Παραδέχτηκε ότι πήγε στον Άρειο Πάγο για λογαριασμό ή έστω κατ΄ εντολή του πρώην πρωθυπουργού, προσπαθώντας έτσι να αποδείξει ότι μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Αλ. Τσίπρας δεν γνώριζε τίποτα. Γνώριζε, όμως, σύμφωνα με τον πρώην κυβερνητικό εκπρόσωπο την περιβόητη φράση περί μεγαλύτερου σκανδάλου από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους…