Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην αντίδραση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση με την Ελληνίδα Ευρωβουλευτή.
Ο Γιάννης Οικονόμου μίλησε στο ACTION 24 και αναφερόμενος στην υπόθεση της Εύας Καϊλή σχολίασε πως «είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση. Βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, θα δούμε την κατάληξή της, βρίσκεται σε εξέλιξη. Εμείς δεν είπαμε ότι χαρακτηρίζει ποτέ το σύνολο του κόμματος. Προφανώς, επειδή ο κ. Ανδρουλάκης αισθάνθηκε να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, για αυτό και για άλλους λόγους, αποφάσισε να επιχειρήσει να μετατοπίσει το πρόβλημα αυτό στη Νέα Δημοκρατία για ένα στέλεχος, το οποίο είχε εκλεγεί βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ήταν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, πολιτικά συνδεδεμένη στενά με τον κ. Ανδρουλάκη επί πάρα πολλά χρόνια. Χωρίς να υπάρχει καμία βάση αλήθειας στη σκέψη αυτή, επιχείρησε να μετατοπίσει το πρόβλημα από το δικό του σε έναν άλλο χώρο. Μεταγραφές από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ είχαν γίνει πολλές κατά το παρελθόν.
Ο τρόπος για να ξεπεράσει κανείς τα προβλήματα που δημιουργούνται στον πολιτικό του χώρο από συμπεριφορές τέτοιων στελεχών, δεν είναι ούτε να προσπαθεί να διαγράψει αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα ή να ισχυριστεί ή να επιχειρηματολογήσει υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν κοντά ή συνδεδεμένοι, ούτε να λέει ότι «είχα αποφασίσει να διώξω αυτό το στέλεχος πριν από τρεις-τέσσερις μήνες, αλλά δεν το είπα πριν τρεις-τέσσερις μήνες, το είπα τώρα που «έσκασε» το πρόβλημα», ούτε να γίνεται ακόμη περισσότερο παρακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ και στη ρητορική και στη φιλοσοφία του. Αυτά δεν είναι σοβαρά και, προφανώς, η κοινωνία τα παρακολουθεί και τα αξιολογεί. Αυτή είναι μια επιλογή του κ. Ανδρουλάκη που προφανώς θεωρεί ότι εξυπηρετεί τον χώρο του ή το ρόλο του μέσα στον χώρο του. Εμείς δεν θα ακολουθήσουμε αυτή τη λογική.
Είναι μια υπόθεση πάρα πολύ σοβαρή από πολλές πτυχές. Πρώτα από όλα, χωρίς αμφιβολία σε μια περίοδο που μεγάλα στρώματα όχι της ελληνικής, αλλά της ευρωπαϊκής κοινωνίας, αντιμετωπίζουν με δυσπιστία τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, την αποτελεσματικότητα της Ευρώπης, τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται και την ταχύτητα με την οποία δρα για ζητήματα που αφορούν τους πολίτες, είναι μια εξέλιξη που δεν είναι προς θετική κατεύθυνση. Μια δεύτερη πτυχή αφορά τη χώρα μας, την Ελλάδα. Είναι ένα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά και μια Ελληνίδα ευρωβουλευτής.
Μια τρίτη πτυχή, που έρχεται λίγο να συνδεθεί και με την ελληνική επικαιρότητα, έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο οι βελγικές Αρχές έφτασαν στο να ξετυλίξουν αυτό το κουβάρι. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ακόμη τι διαχειρίστηκαν και ποια ήταν τα εργαλεία της έρευνας που τους οδήγησαν σε αυτά τα συμπεράσματα. Αν αποδειχθεί ότι, για παράδειγμα, ανάμεσα στα υπόλοιπα χρησιμοποιήθηκε και το εργαλείο των παρακολουθήσεων τηλεφώνων, με τους νόμους και τις άδειες που οι βελγικές εισαγγελικές Αρχές έδιναν εκεί, νομίζω ότι πρέπει να ξανασταθμίσουν -όσοι στην Ελλάδα έλεγαν ότι τα πολιτικά πρόσωπα είναι αδιανόητο να μπαίνουν σε παρακολούθηση, εφόσον υπάρχουν ενδείξεις ή κριτήρια ή οτιδήποτε- τη στάση τους».