«Θα συνεχίσουμε να κάνουμε καμπάνια για την αξία της ζωής, για την αξία του εμβολιασμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. Λίγο πρίν στο βήμα είχε ανέβει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη για να υποστηρίξει πως η κυβέρνηση θέλει να κάνει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους με ένα εμβόλιο που... «βρίσκεται στο στάδιο προσωρινής άδειας».
Με εξαίρεση τις δηλώσεις και τα δελτία Τύπου της Κουμουνδούρου στα οποία γίνονται αναφορές στην ανάγκη εμβολιασμού, ουδείς δύναται να θυμηθεί κάτι σχετικά με καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε ούτε στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος ούτε καν σε αυτή του Αλέξη Τσίπρα υπάρχει κάποια σχετική προτροπή καρφιτσωμένη.
Και πως θα μπορούσε άλλωστε αφού η ηγεσία του κόμματος επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες. Να εμφανιστεί ότι τάσσεται υπέρ των εμβολιασμών, κάτι που η πλειοψηφία των πολιτών σε όλες τις δημοσκοπήσεις χαρακτηρίζει ως απαραίτητες και να κλείσει το μάτι στους μη εμβολιασμένους χαρακτηρίζοντας ως «διχασμό» τις διευκολύνσεις προς τους εμβολιασμένους.
«Οι απειλές, οι διώξεις και οι καταδίκες, που μετατρέπουν το εμβόλιο από ευλογία ζωής σε ρετσινόλαδο, για να θυμηθούν κάτι οι παλαιότεροι, είναι πρακτικές που ανήκουν σ’ ένα άλλο πλαίσιο σκέψης και οργάνωσης της κοινωνίας» ειπε δείχνοντας πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συνεχίσει να χαιδεύει αυτιά προκειμένου να καπηλευθεί μικροκομματικά την πανδημία και τις εξελίξεις που σε κάθε περίπτωση αποτελούν ένα παγκόσμιο φαινόμενο, σίγουρα δέ πανευρωπαικό.
Στο πλαίσιο αυτό η καμπάνια που δηλώνει πως συνεχίζεται προκαλεί ερωτήματα. Πολύ περισσότερο όταν στελέχη του χρησιμοποιούν το βήμα της βουλής για να ρίξουν σκιές στο προγραμμα του εμβολιασμού. Έτσι μετά τον Παύλο Πολάκη εμφανίσθηκε και η Θεοδώρα Τζάκρη να δηλώνει ότι «Η συγκρότηση της προανακριτικής αποτελεί έναν ιστορικό αστεϊσμό με τον οποίο η Νέα Δημοκρατία αποπειράθηκε να αντισταθμίσει την τραγική διαχείριση της πανδημίας. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 20.000 κρούσματα σε λίγες ημέρες γιατί αποτύχατε να φτιάξετε φραγμό ανοσίας με εμβόλια».
Και να καταλήγει: «Τι βρήκατε ως λύση; Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, με ένα εμβόλιο που βρίσκεται στο στάδιο προσωρινής άδειας, του συνόλου του γενικευμένου πληθυσμού. Ξεκινάτε με το υγειονομικό προσωπικό και αύριο θα πάτε στους δημόσιους υπαλλήλους, στους ταξιτζήδες, στους δικηγόρους, δηλαδή στο σύνολο πληθυσμού»
Υπενθυμίζεται ότι το βήμα της Βουλής είχε χρησιμοποιήσει και ο Παύλος Πολάκης για να τοποθετηθεί επί τους θέματος των εμβολίων και να υποστηρίξει πως είναι «πειραματικά» αμφισβητώντας τους ειδικούς με αφορμή τον χρόνο εντός του οποίου κατασκευάστηκαν. Και φυσικά να δηλώσει πως θα αποφασίσει αν θα το κάνει το Φθινόπωρο.
Στο πλαίσιο αυτό η «καμπάνια» του ΣΥΡΙΖΑ με τα «ναι μεν» και τα «αλλά» δείχνει να μην εδράζεται στο θέμα της δημόσιας υγείας αλλά στον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργήσει εστίες αντίδρασης και αγανάκτησης σε όλους όσοι δεν θέλουν, για οποιονδήποτε λόγο, να εμβολιαστούν αλλά βλέπουν πως σταδιακά προωθούνται μέτρα τα οποία τους αποτρέπουν απο΄κοινωνικές και άλλες εκδηλώσεις.
Και αυτό ακριβώς είναι το σημείο στο οποιο στοχεύει η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ που πρώτος άνοιξε θέμα επικείμενων εντάσεων και αντιδράσεων, που σημειωτέον αυτοί που το θέτουν και το προαναγγέλλουν με απειλές και κατάρες είναι σε αυτή τη φάση οι αποκαλούμενοι και «ψεκασμένοι» αντιεμβολιαστές...