«Εδώ πέρα μια σκευωρία ήρθε να ενωθεί με πάρα πολλά λεφτά», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας για την υπόθεση Novartis και τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, με τους προστατευόμενους μάρτυρες που έλαβαν 56 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στο MEGA, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε αρχικά ότι «εμείς λέμε κάτι το οποίο όταν το λέγαμε στην αρχή ήμασταν δακτυλοδεικτούμενοι και τώρα φαίνεται ότι είναι μια πραγματικότητα που φέρνει σε αμηχανία την αντιπολίτευση», σημειώνοντας πως «όταν είχε ξεκινήσει η υπόθεση Novartis προσπάθησε η τότε κυβέρνηση, με το παραυπουργείο Δικαιοσύνης όπως έχει καταγγείλει ο κ. Κοντονής ότι λειτουργούσε στο Μέγαρο Μαξίμου, να πει ότι ήταν το μεγαλύτερο σκάνδαλο, αναφερόμενοι στην πολιτική του διάσταση, από συστάσεως ελληνικού κράτους».
«Κρεμάστηκαν στα μανταλάκια 10 πολιτικά πρόσωπα επειδή δεν άρεσαν στον ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να απολογούνται για πράγματα που φάνηκε εκ των υστέρων ότι δεν υπήρχαν καν ενδείξεις και αρχειοθετήθηκε η υπόθεση. Ήρθαν στη συνέχεια στο φως της δημοσιότητας κάποια στοιχεία που φαίνεται ότι κάποιοι προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν πάρει και πάρα πολλά λεφτά. Άρα εδώ πέρα μια σκευωρία ήρθε να ενωθεί με πάρα πολλά λεφτά», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον ίδιο: «εμείς λέμε ότι εφόσον αποφασίσει η Δικαιοσύνη είναι καλό να βγουν οι κουκούλες για να μιλήσουν οι άνθρωποι αυτοί, να απαντήσουν. (…) Η αλήθεια δε θα θαφτεί επειδή έτσι το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. (…)» και συμπλήρωσε ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο το συναίσθημα για κάποιον να έχει στοχοποιηθεί και να μην του δίνεται η δυνατότητα, εφόσον το αποφασίσει η Δικαιοσύνη, να μάθει το γιατί. (…) Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα με την σκευωρία της Novartis, 50 χρόνια δεν έχει ξανασυμβεί και έχουμε χρέος να μην ξανασυμβεί ποτέ ξανά».
Για Φρέντη Μπελέρη
Όσον αφορά την άδεια που πήρε ο Φρέντη Μπελέρης προκειμένου να μεταβεί στο Στρασβούργο για την ορκωμοσία του στην ευρωβουλή, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «είναι μία άδεια που έχει την αξία της. Μιλάμε για έναν νόμιμα εκλεγμένο δήμαρχο που δεν ορκίστηκε δήμαρχος και δεν σεβάστηκαν τα στοιχειώδη δικαιώματά του. Τώρα είναι ένας εκλεγμένος ευρωβουλευτής που έπρεπε να ορκιστεί και να συμμετέχει στις πρώτες ψηφοφορίες».
Όπως πρόσθεσε «φαίνεται ότι από την έκτιση της ποινής του είναι προς το τέλος αλλά η περίπτωση Μπελέρη είναι μια περίπτωση που έχει μεγάλη αξία να επιμένεις, κυρίως ο ίδιος που δεν "λύγισε" στιγμή σε έναν αγώνα που έκανε για αυτά τα οποία σε άλλες χώρες είναι αυτονόητα, αλλά και η στάση που είχε και προσωπικά ο πρωθυπουργός, η ελληνική κυβέρνηση, το κόμμα της ΝΔ από την αρχή μέχρι σήμερα και η στάση που θα συνεχίσουμε να έχουμε. Σταθήκαμε δίπλα του από την πρώτη στιγμή, είμαστε περήφανοι για αυτό».
«Η αποφυλάκιση του κ. Μπελέρη δεν αργεί, έχει εκτίσει περίπου 1,5 χρόνο μέσα στη φυλακή» σημείωσε.
Για την Υγεία
Σχετικά με την υποστελέχωση του ΕΣΥ και τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση, ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως «έχουμε ένα ζήτημα που πρέπει να το δούμε σε όλη του τη διάσταση. Το ΕΣΥ χρόνο με τον χρόνο, κυρίως λόγω των συνεπειών της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης, έφτασε σε ένα σημείο να μην είναι καθόλου θελκτικό για έναν νέο γιατρό.
Κινούμαστε σε δύο επίπεδα. Το πρώτο είναι να κάνουμε πιο θελκτικό το ΕΣΥ για έναν γιατρό. Υπάρχουν πολλές παρεμβάσεις που θέλουν χρόνο για να αποδώσουν. (…) Υπάρχουν 14 περιοχές που χρειάζονται 2 φορές τον μήνα ιδιώτες γιατροί να κάνουν 2 εφημερίες ώστε να μην καταρρεύσουν κάποιες κλινικές, μέχρι να αποδώσει η συνολική μας πολιτική».
Για την εγκληματικότητα
Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην οπαδική βία και τα πρόσφατα επεισόδια έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου.
«Ως προς την οπαδική βία έχουμε δύο πολύ μεγάλες επιχειρήσεις, η μία είναι των τελευταίων ημερών και η άλλη η γνωστή μετά τη δολοφονία του αστυνομικού Λυγγερίδη. Το έγκλημα υπάρχει και θα υπάρχει. Εμείς έχουμε μια βούληση και μια οργάνωση ως προς τις Αρχές του κράτους, αντιμετώπισης του εγκλήματος. Η βία κυρίως είναι έξω από τα γήπεδα γι΄ αυτό και εμείς λέμε ότι όλοι αυτοί θα ξέρουν ότι θα υπάρχουν συνέπειες, υπάρχουν πολύ πιο αυστηροί ποινικοί κώδικες».