Την απόλυτη εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη επανέλαβε ο Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς στην ενημέρωση των συντακτών για το αν εξετάζεται σοβαρά η υπόθεση των Τεμπών.
Πρόσθεσε «από εκεί και πέρα όλοι μας είμαστε άνθρωποι και δε θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω κάτι το οποίο ανέφερε ένας άνθρωπος που έμαθε πριν από λίγες ώρες ότι έχασε το παιδί του. Νομίζω ότι εδώ δεν μιλάμε για μια δικαστική λειτουργό, μιλάμε για έναν άνθρωπο, δηλαδή η ιδιότητα πάει λίγο πέρα. Εν πάση περιπτώσει, δεν θέλω να μπω στη διαδικασία να σχολιάσω, ούτε να πω κάτι[…]. Και δεν μπορώ να ξέρω και τι ήθελε να πει και τι εννοούσε και το οτιδήποτε. Είναι ανθρώπινο. Νομίζω αυτό και δεν έχει να κάνει με την επαγγελματική ιδιότητα είτε το λειτούργημα εν πάση περιπτώσει της μάνας[…]».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι την Τρίτη 4 Μαρτίου θα γίνει η προανακριτική για τον Χρήστο Τριαντόπουλο ενώ μια μέρα αργότερα την Τετάρτη 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η προ ημερησίας συζήτηση για τα Τέμπη.
Σε άλλο σημείο και με αφορμή ερώτηση και πάλι για το θέμα των Τεμπών ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι «ως προς το θέμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θέλουν να εξάγουν την εργαλειοποίηση και εκτός Ελλάδος. Αλλά όπως αντιλαμβάνεστε μιλάμε για ένα τραγικό δυστύχημα υπό δικαστική διερεύνηση. Φαντάζομαι ότι κάθε λογικός άνθρωπος αντιλαμβάνεται ότι αποφάσεις, απαντήσεις για ένα τραγικό δυστύχημα μπορεί να δώσει μόνο η Δικαιοσύνη. Δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ο μόνος στόχος αυτών που θέλουν να συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι η συκοφάντηση της χώρας. Αυτός είναι ο στόχος. Έτσι και δεν έχει καμία βάση, καμία νομική βάση. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορείτε Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να συζητήσει μία δικαστική υπόθεση».
«Όταν σε έναν πολιτικό σύστημα το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με ελάχιστες εξαιρέσεις ευπρέπειας, ακόμα και το ΠΑΣΟΚ, το οποίο δεν είχε τέτοιο παρελθόν, χρησιμοποιεί τόσο, τόσο βαρύγδουπους χαρακτηρισμούς σε μια υπόθεση που ακόμα δεν έχει αποφασιστεί το οτιδήποτε, έστω και σε προδικαστικό επίπεδο διαμορφώνεται ένα κλίμα. Όταν μάλιστα αυτή η συζήτηση γίνεται πάνω σε ένα τόσο τραγικό δυστύχημα, σε ένα έδαφος οργής, στενοχώριας, λύπης, ανάγκης για δικαιοσύνη[…] Θεωρώ ότι από τη στιγμή που καταρρίπτεται η μία θεωρία, μετά την άλλη, από τη στιγμή που αρχίζουν οι πολίτες και βλέπουν ποιες είναι οι πραγματικές απαντήσεις, στο τέλος θα μείνει η Δικαιοσύνη και μόνη Δικαιοσύνη να απαντήσει στα σοβαρά ερωτήματα για το τι συνέβη» σημείωσε ο κ. Μαρινάκης.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ των παραϋπουργείων Δικαιοσύνης παραδίδει μαθήματα διάκρισης εξουσιών, γελάει ο κόσμος»
Για την ανακοίνωση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ότι η μητέρα του Βασίλη Καλογήρου είχε εκφράσει δυσαρέσκεια για δημοσιεύματα που συσχέτιζαν την εξαφάνιση με τα καθήκοντά της, αλλά και για όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Σωκράτης Φάμελλος, απάντησε, επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Θα μπορούσε να είναι ένα από τα πιο πετυχημένα ανέκδοτα αν δεν ήταν τόσο τραγική η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Αντιπολίτευση και τόσο επικίνδυνο αυτό που προσπαθούν να κάνουν στη χώρα», σχολίασε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:
«Το κωμικό είναι ότι ο κ. Φάμελλος του κόμματος των παραϋπουργείων Δικαιοσύνης, του κόμματος των δυο αμετάκλητα καταδικασμένων υπουργών, του κόμματος όλων όσων έχει περιγράψει ο ίδιος ο υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, παραδίδει μαθήματα διάκρισης εξουσιών. Γελάει ο κόσμος μαζί τους. Το τραγικό είναι αυτό το οποίο συνέβη στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Και επειδή ακόμα και στον ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχουν φραγμούς περί ηθικής και κανένα όριο στη χυδαιότητα, κατάλαβαν ότι αυτό που έκαναν δεν έχει προηγούμενο, είπαν "εντάξει δεν απευθύναμε κάποια κατηγορία, ερωτήματα θέσαμε"».
«Πήγε δηλαδή ο κ. Φάμελλος μετά την ανακοίνωση του θανάτου ενός συμπολίτη μας, τη στιγμή που οι αρμόδιες Αρχές ερευνούσαν και έθεσε ερωτήματα. Ποια ήταν αυτά τα ερωτήματα; Η ενδεχόμενη σύνδεση του θανάτου αυτού με τη διερεύνηση του δυστυχήματος των Τεμπών. Ξέρετε, πάντοτε η λάσπη μέσω ερωτημάτων είναι πολύ πιο χυδαία τακτική από την άμεση εκτόξευση κατηγοριών. Φαντάζομαι δεν θέλει κανείς να αρχίσουμε να μιλάμε με ερωτήματα, δεν είναι σοβαρή ούτε αυτή η πολιτική ούτε η άσκηση του δημόσιου λόγου», υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης.
«Νομίζω αυτό που συνέβη θα καταγραφεί ως μια από τις πιο μαύρες στιγμές του κοινοβουλευτισμού. Θεωρώ τα λέει όλα η απάντηση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών. Πρέπει να μπει ένα όριο στη χυδαιότητα, το έχουμε ανάγκη ως χώρα και είναι δικό μας χρέος. Θα απαντάμε σε κάθε τέτοια έμμεση κατηγορία. Ας είχαν το πολιτικό θάρρος να μη συκοφαντούν μέσω ερωτημάτων».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ερωτηθείς σχετικά είπε ότι επιβεβαιώνει την αναχώρηση του Πρωθυπουργού σήμερα το απόγευμα (20/2) για 48 ώρες για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, για ιατρικούς – οικογενειακούς λόγους. «Παρακαλώ να μείνουμε εκεί για λόγους σεβασμού αυτού του λόγου που είναι προσωπικός και δεν σχετίζεται με τα καθήκοντα του, τη Δευτέρα θα είναι κανονικά στο γραφείο του» είπε ο κ. Μαρινάκης.
Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαρινάκης είχε ανακοινώσει πως την επόμενη εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή ο νόμος για τη ρύθμιση των κόκκινων αγροτικών δανείων.