Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι στη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής με πρωταγωνίστρια την επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, να πρωταγωνιστεί, προβαίνοντας σε βαρείς χαρακτηρισμούς.
Όλα ξεκίνησαν, όταν η κ. Κωνσταντοπούλου ζήτησε τον λόγο για την αποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αμφισβητώντας τους λόγους υγείας που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας.
Χαρακτηριστικά, ειρωνεύτηκε την εξήγηση που έδωσε ο πρόεδρος της Βουλής, λέγοντας πως «ο κ. Τασούλας εκτός από ορθοπεδικός, αφού μας ενημέρωσε για το πρόβλημα με τη μέση του Πρωθυπουργού, έγινε και ψυχολόγος» επικαλούμενη όσα είπε νωρίτερα ο ΠτΒ για τον αστυνομικό της Βουλής.
Εν συνεχεία, η κ. Κωνσταντοπούλου ενοχλήθηκε όταν άκουσε μια διαμαρτυρία από κάποια βουλευτή.
«Πώς λέγεστε εσείς; Ποια είστε εσείς;» ρώτησε επιθετικά προς τα έδρανα της ΝΔ, απευθυνόμενη πιθανότατα στην βουλευτή Καρδίτσας Ασημίνα Σκόνδρα, ενώ λίγο μετά έστρεψε τα πυρά της στον βουλευτή Κ. Μαρκόπουλο της ΝΔ: «Σας είπα προσωπικά, θέλετε να το ξανακούσετε, γυμνοσάλιαγκας σαν και εσάς δεν θα γίνω ποτέ και γυμνοσάλιαγκες σαν εσάς ο λαός τους στέλνει στο τέλος εκεί ακριβώς όπου ανήκουν».
«Χειρονομεί και βρίζει» φώναξε στη συνέχεια η κα Κωνσταντοπούλου στον αντιπρόεδρο της Βουλής Άρη Λαμπρούλη, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος ζητούσε το λόγο από τον προεδρείο «μας προσβάλει, θα το αφήσετε έτσι;».
«Δεν επιτρέπεται να σιωπά ο πρωθυπουργός για τον αστυνομικό της Βουλής»
Το περιεχόμενο της ομιλίας του πρωθυπουργού ήταν έξω από κάθε πλαίσιο κράτος δικαίου και προστασίας των εργασιακών δικαιωμάτων, έξω από κάθε πλαίσιο επικαιρότητας και ευθυνών, τόνισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το νομοσχεδίου του κατώτατου μισθού.
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας επισήμανε: «Διότι όταν έχουν συμβεί τόσο σοβαρά περιστατικά στη Βουλή που εμπλέκουν, τον πρόεδρο της Βουλής, τη φρουρά της Βουλής, εμπλέκουν όσους συνέπραξαν σε αυτή τη σοβαρή συγκάλυψη, δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να έρχεται στην ολομέλεια και επί δεκαπέντε λεπτά… να μη λέει κουβέντα για ένα περιστατικό ακραίας έμφυλης βίας, ακραίας κακοποίησης παιδιών, με βάση την καταγγελία και κυρίως τρομακτικής ευθύνης του ίδιου του προέδρου της Βουλής, για την υπόθαλψη ενός αστυνομικού ο οποίος όταν ήρθε στη Βουλή είχε φάκελο με πολλαπλά περιστατικά βίας κατά πολιτών και συναδέλφων του και καταγγελίες από την σύζυγο του».
Η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος αστυνομικός «δεν έπρεπε να πλησιάζει μέσα στη Βουλή» και «βρισκόταν υπό την προστασία του κοινοβουλίου» ενώ υποστήριξε ότι ο «πρόεδρος της Βουλής δεν επιτρέπεται να μην έχει δώσει εξηγήσεις στο σώμα». Πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός παριστάνει κατά καιρούς ότι ενδιαφέρεται για τα ζητήματα της έμφυλης βίας, της προστασίας των γυναικών και των παιδιών, επίσης δεν επιτρέπεται να σιωπά».
Παράλληλα, είπε ότι «η ΝΔ είναι πολλαπλώς εκτεθειμένη για πολλαπλά περιστατικά συγκάλυψης», αναφέροντας και την υπόθεση των Τεμπών. «Η συγκάλυψη και η μεθόδευση είναι τρέχον νόμισμα για το κόμμα σας», συμπλήρωσε.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφερόμενη στο «θέμα των υποκλοπών», είπε ότι το κόμμα της «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να κάνει βήμα πίσω, μέχρι να φωτιστεί πλήρως η κακουργηματική δράση σε βάρος του πολιτικού συστήματος, της δημοκρατίας, σε βάρος πολιτικών αντιπάλων…».
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας σχολίασε ότι «ο πρωθυπουργός βρίσκεται ξεκάθαρα σε αποδρομή… που δεν έχει τη στήριξη της κοινωνίας… που όταν έφυγε από το βήμα, η κοινοβουλευτική του ομάδα δεν κατάλαβε ούτε ότι τέλειωσε ούτε ότι έφυγε». Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τους βουλευτές της ΝΔ ότι καλύπτουν «τα μέγιστα αίσχη» την ίδια ώρα που χειροκροτούν «μια επιλήψιμη διακυβέρνηση».
Ακολούθως η κ. Κωνσταντοπούλου επανήλθε στο θέμα του αστυνομικού της Βουλής, λέγοντας ότι ενώ η ίδια ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Τασούλα για το «γιατί παρέμενε στη Βουλή ο αστυνομικός ενώ είχε καταγγελθεί για πολλαπλές κακοποιήσεις και σεξουαλική κακοποίηση παιδιών», ο πρόεδρος του κοινοβουλίου την ειρωνεύτηκε, λέγοντας της, ότι «εγώ έκανα μόνος μου έρευνα και μόνος μου κατέληξα».
Επίσης, η πρόεδρος της Πλέυσης Ελευθερίας κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής τις επίκαιρες ερωτήσεις της ίδιας προς τον πρωθυπουργό τις οποίες - όπως είπε - δεν έχει απαντήσει ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως δήλωσε, αυτές αφορούν «το πότε θα ποινικοποιήσει η κυβέρνηση τον όρο γυναικοκτονίες», «το έγκλημα των υποκλοπών», «την ασφάλεια των αερομεταφορών», «το κράτος δικαίου», «το περιβάλλον και την πολιτική προστασία» αλλά και «για τη γενοκτονία που διαπράττεται σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ».