Ρωσία: «Ασυνήθιστη γλώσσα» στην επιστολή Τραμπ στον Τ. Ερντογάν

Ρωσία: «Ασυνήθιστη γλώσσα» στην επιστολή Τραμπ στον Τ. Ερντογάν

Το Κρεμλίνο, μέσω του εκπρόσωπου του Ντμίτρι Πεσκόφ επεσήμανε ότι η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε στην επιστολή του Αμερικανού προέδρου Ντοναλντ Τραμπ προς τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ασυνήθιστη στην αλληλογραφία ηγετών χωρών.

«Δεν συναντάς συχνά μια τέτοια γλώσσα στην αλληλογραφία μεταξύ ηγετών κρατών» δήλωσε ο Πεσκόφ όταν ρωτήθηκε για το ύφος της επιστολής την οποία έστειλε ο πρόεδρος Τράμπ στον Τούρκο πρόεδρο, προσθέτοντας ότι είναι «μια αρκετά ασυνήθιστη επιστολή».

«Μην είσαι σκληρός άντρας, ας εργαστούμε για συμφωνία»

Υπενθυμίζεται χθες το βράδυ η δημοσιογράφος του καναλιού FOX Τρις Ρέιγκαν έφερε στο φως της δημοσιότητας μια επιστολή προς του Ντόναλντ Τραμπ προς τον Τ. Ερντογάν, η οποία εστάλη στις 9 Οκτωβρίου. Στην επιστολή καλεί τον Τούρκο Πρόεδρο να «μην είναι σκληρός άντρας», ενώ τονίζει ότι ο ίδιος έχει εργαστεί για να λύσει κάποια από τα προβλήματά του.

Αν και εμφανίζεται να τον προειδοποιεί πως θα «καταστρέψει» την Τουρκική οικονομία εν τούτοις δείχνει να επιδιώκει μια διαπραγμάτευση προκειμένου πετύχει ο Τ. Ερντογάν «μια καλή συμφωνία».

Αναλυτικά ο πρόεδρος Τραμπ την επιστολή του γράφει:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε, ας κάνουμε μια καλή συμφωνία. Δεν θες θέλεις να είσαι υπεύθυνος για την σφαγή χιλιάδων ανθρώπων και δεν θέλω να είμαι υπεύθυνος για την καταστροφή της τουρκικής οικονομίας - και θα το κάνω. Σου έχω ήδη δείξει ένα μικρό δείγμα, με την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον.

Έχω δουλέψει σκληρά για να λύσω κάποια από τα προβλήματα σου. Μην απογοητεύσεις τον κόσμο. Μπορείς να κάνεις μια καλή συμφωνία.

Ο ηγέτης των Κούρδων στην Συρία, Mazloum, είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί μαζί σου, είναι πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς τους οποίους δεν είχε κάνει ποτέ στο παρελθόν. Σου επισυνάπτω εμπιστεύτηκα μια επιστολή που απέστειλε ο ίδιος σε εμένα.

Η ιστορία θα σε δικαιώσει αν το κάνεις αυτό σωστά και με ανθρώπινο τρόπο.

Θα σε βλέπω πάντα σαν κακό εάν καλά δεν συμβούν καλά πράγματα. Μην είσαι σκληρός άντρας, μην είσαι ανόητος.

Θα σου τηλεφωνήσω αργότερα».