Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα  στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ για μείωση των επιτοκίων
Shutterstock
Shutterstock

Ευρωαγορές: Μεικτά πρόσημα στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ για μείωση των επιτοκίων

Μετά τα ρεκόρ της Πέμπτης, οι ευρωαγορές κατέγραψαν μεικτά πρόσημα στο κλείσιμο της  Παρασκευής στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ για μειώσεις των επιτοκίων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 έκλεισε με οριακή πτώση 0,06%, μετά το ιστορικό υψηλό κλεισίματος στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Στη Φρανκφούρτη ο DAX έκλεισε  πτωτικά 0,12%, στο Λονδίνο ο FTSE σημείωσε πτώση 0,73%. Αντίθετα  στο Παρίσι ο CAC κατέγραψε  άνοδο 0,44%, όπως και ο FTSE MIB στο Μιλάνο που έκλεισε στο +0,24%.

Τα προσωπικά και οικιακά αγαθά σημείωσαν αύξηση  με οδηγό την Burberry που έκλεισε με άλμα 9,72%, αφού η βρετανική μάρκα πολυτελείας ανακοίνωσε μικρότερη από την αναμενόμενη πτώση 4% στις τριμηνιαίες συγκρίσιμες πωλήσεις καταστημάτων.

Άλλες μετοχές ειδών πολυτελείας όπως η LVMH και η ιδιοκτήτρια της Gucci, Kering, σημείωσαν  άνοδο 1,87% και 4,49% αντίστοιχα.

Βασικός δείκτης αργότερα εντός της ημέρας θα είναι τα στοιχεία του δείκτη PMI της ευρωζώνης για τον Ιανουάριο.

Η Ericsson ERICb.ST σημείωσε πτώση 12,72%, αφού η κατασκευάστρια εταιρεία τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού δεν πέτυχε τις προσδοκίες για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου.