Μία ανάσα από το επίπεδο του 1,2300 στο 1,2295 αναρριχήθηκε το ενιαίο Ευρωπαϊκό νόμισμα έναντι του δολαρίου στο άνοιγμα της Ασίας, καθώς οι έμποροι συναλλάγματος επικεντρώνονται στις καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας αλλά και στην πιθανότητα αύξησης αυτού.
Σε ανάλογα χαμηλά διετίας το Αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε και έναντι του Αυστραλέζικου και Νεοζηλανδέζικου δολαρίου.
Ο δείκτης δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων διαμορφώθηκε στο 89,974, όχι μακριά από το χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών.
Ενώ σε σχέση με το ελβετικό φράγκο το αμερικανικό δολάριο διαπραγματεύθηκε κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα πενταετίας στο 0,8815.
Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Μιτς Μακ Κόνελ, εμπόδισε την άμεση υλοποίηση ενός μέτρου για αύξηση των πληρωμών αρωγής για τον Covid-19, αυξάνοντας τις επιπλοκές που έχουν παρατηρηθεί στις διαπραγματεύσεις για το πακέτο οικονομικής τόνωσης.
Το Αμερικανικό νόμισμα συνεχίζει να δέχεται ελεγχόμενες απώλειες στον απόηχο της υπογραφής Τραμπ την Κυριακή για το πακέτο οικονομικής στήριξης της οικονομίας, περιορίζοντας την ζήτηση δολαρίων ως νόμισμα καταφύγιο.
Ενώ το μέγεθος των πληρωμών αρωγής είναι ακόμα αβέβαιο, κάποιοι αναλυτές αναμένουν ότι το δολάριο είναι πιθανό να συνεχίσει να διολισθαίνει το επόμενο έτος, καθώς ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν αναμένεται να πιέσει για ακόμη περισσότερα μέτρα οικονομικής στήριξης.
Όπως και αναμέναμε, διορθωτική συμπεριφορά παρατηρήθηκε με το που πλησίασε η ισοτιμία το επίπεδο του 1,23 επιστρέφοντας σχετικά γρήγορα στο 1,2250.
Από τεχνικής άποψης το ελαφρώς ανοδικό κανάλι διατηρείται, με τα επίπεδα του 1,2300 και 1,2340 να είναι τα πιο κοντινά σημεία αντίστασης. Ενώ αντιστοίχως επίπεδα στήριξης εμφανίζονται τα 1,2230, 1,2180 και 1,2130.