Ένα από τα πράγματα που συστήνουν οι ειδικοί για τις αϋπνίες είναι το διάβασμα. Ένα καλό βιβλίο, η ανάγνωση μιας εφημερίδας, βοηθάει λένε σημαντικά στην καταπολέμηση του στρες, το οποίο στερεί τον ποιοτικό και ξεκούραστο ύπνο.
Εάν και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ξενυχτάει αγχωμένος για το τι θα παραλάβει μόλις κερδίσει τις εκλογές, διάβαζε προσεκτικά τον τύπο – πλην της Αυγής - θα είχε προλάβει την… εν κρυπτώ συμφωνία με τη Γερμανία για την ανταλλαγή των τεθωρακισμένων και την αποστολή στην Ουκρανία των ΤΟΜΑ!
Θα είχε προειδοποιήσει εγκαίρως τον ελληνικό λαό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη στέλνει σοβιετικά «σαπάκια» στην Ουκρανία τα οποία «σαπάκια» στερεί από την άμυνα των νησιών! Διότι αυτό είναι πάλι το πολιτικά οξυδερκές σχόλιο της Κουμουνδούρου.
Στις 15 Απριλίου ο έγκριτος συνάδελφος Βασίλης Νέδος έγραφε στην Καθημερινή για «πιέσεις που ασκούνται στην Αθήνα να παραχωρήσει στην Ουκρανία τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) BMP-1» με την υποσημείωση ότι «η απόσυρση των BMP-1 θα μπορούσε να γίνει σε συνδυασμό με διαπραγματεύσεις για αντικατάστασή τους από τα αποθέματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων».
Στην Κουμουνδούρου χαμπάρι.
Δεύτερο δημοσίευμα στις 8 Μαΐου με την ίδια υπογραφή. «Η Ελλάδα θα ήταν διατεθειμένη να παραχωρήσει τα τεθωρακισμένα BMP-1, εφόσον αυτά μπορούσαν να αντικατασταθούν άμεσα από αντίστοιχων δυνατοτήτων οχήματα μεταφοράς προσωπικού και μάχης… Η πίεση για την παραχώρηση των BMP-1 στην Ουκρανία έρχεται κατά κύριο λόγο από το Βερολίνο. Αν μη τι άλλο, σχολίαζαν αρμόδιες πηγές, ο γερμανικός στρατός διαθέτει λύσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως ενδιάμεσες έως ότου καταστεί δυνατή η μονιμότερη ενίσχυση του Στρατού Ξηράς».
Το «νιάου νιάου» στα κεραμίδια δεν το άκουσε κανείς στην αξιωματική αντιπολίτευση.
Ο τομεάρχης Άμυνας Δ. Δρίτσας ανησυχούσε - και δικαίως - για το τι θα βγάλει το συνέδριο. Ο αναπληρωτής του, κ. Γιώργος Τσίπρας και ο εμπειρότατος Ναύαρχος πρώην υπουργός άμυνας και νυν σύμβουλος του προέδρου Β.Αποστολάκης μπορεί να μην ανησυχούσαν για το συνέδριο, αλλά δεν έδειξαν τρομερά αντανακλαστικά.
Η κυβέρνηση όντως δεν ενημέρωσε δια της θεσμικής οδού τα κόμματα, και ας τους αναγνωρίσουμε ένα δίκιο να διαμαρτύρονται που άκουσαν τη συμφωνία από τα χείλη του κ. Σόλτς
Βεβαίως ούτε ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός πήρε ποτέ τηλέφωνο τον Μητσοτάκη ή κάποιον άλλο αρχηγό κόμματος, όταν παζάρευε την πώληση των συγκεκριμένων τεθωρακισμένων στην Αίγυπτο ή όταν έκανε τις περίεργες πωλήσεις βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και ο Πάνος Καμμένος επαίρονταν ότι επρόκειτο για «άχρηστο υλικό, από το οποίο θα βγάλουμε κέρδος», ενώ ο Κ. Ζαχαριάδης ως διευθυντής της Κ.Ο Κ. χωρίς ηθικές αναστολές αναρωτιόνταν δήθεν καλόπιστα: «Μήπως θα υπάρξει ειρήνη στην Υεμένη αν δεν πουλήσουμε βλήματα στη Σαουδική Αραβία;».
Το ζήτημα είναι πως αν ήταν έστω λίγο επιμελής η αξιωματική αντιπολίτευση θα μπορούσε να βρεθεί θεσμικά ένα βήμα μπροστά.
Να έχει φέρει στη Βουλή το θέμα εκ των προτέρων. Όχι να παρασύρεται με ασυναρτησίες, για τα σαπάκια που ενώ δεν κάνουν για να πολεμήσουν οι Ουκρανοί τον Πούτιν, είναι αναγκαία για την άμυνα των νησιών μας αν ο Ερντογάν επιτεθεί.
Και σε αυτό το θέμα οι χειρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης πιστοποιούν και μεγεθύνουν το έλλειμμά της, το οποίο οι δημοσκόποι βρίσκουν διαρκώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις.
Ό,τι λανθασμένο ή ατυχές κάνει η κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να το πιστωθεί.
Επειδή στο συλλογικό υποσυνείδητο παραμένει η εγγραφή ότι διατηρεί ως αντιπολίτευση την αναξιοπιστία που «κατέκτησε» ως κυβέρνηση.