Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΕΥΠ με επικεφαλής το Γιάννη Ρουμπάτη είχε εντολή από τον κ. Τσίπρα να ασχολείται μόνο με υποθέσεις εθνικής κυριαρχίας και οργανωμένου εγκλήματος και ουδέποτε υπήρξε πολιτική παρέμβαση, γνώση, ή ενημέρωση του Μαξίμου.
Δυο επίλεκτα στελέχη της αγοράς που συστρατεύτηκαν και επιστρατεύτηκαν από τον τότε πρωθυπουργό, ο ένας ως γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου (Σπύρος Σαγιάς) και ο άλλος ως πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ (Στέργιος Πιτσιόρλας), αποκαλύπτεται ότι παρακολουθούνταν κατά τον δεύτερο χρόνο της διακυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
Ο τότε διοικητής της ΕΥΠ ανέφερε σχετικά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι η επισύνδεση - παρακολούθηση είχε ξεκινήσει επί της προηγούμενης διακυβέρνησης το 2014, και φέρεται να εξήγησε ότι οι κ. Σαγιάς και Πιτσόρλας παρακολουθούντο το 2016 από …σπόντα.
Ο κ.Σαγιάς σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιάννη Ρουμπάτη, δεν ήταν επισυνδεδεμένος. Δηλαδή δεν ήταν εκείνος ο στόχος της παρακολούθησης.
Ομοίως, και ο κ. Πιτσιόρλας.
Τους άκουγε ο κοριός της ΕΥΠ επειδή παρακολουθούσε κάτι άλλους που τους έψαχναν για εγκληματική οργάνωση.
Πως στα έγγραφα της ΕΥΠ που δημοσιοποιήθηκαν καταγράφεται μια συνομιλία των δυο που δεν παρακολουθούντο αυτοτελώς, είναι μια ερώτηση που ο κ.Πιτσιόρλας την κάνει μεγαλοφώνως και ζητάει απάντηση από τους συντρόφους και συνοδοιπόρου
Για την ακρίβεια ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει καμιά αυταπάτη ότι τον παρακολουθούσαν κανονικότατα. Προσωπικά εκείνον. Ως πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ που εκείνη την περίοδο διαχειρίζονταν όπως ο ίδιος σημειώνει κολοσσιαία κρίσιμα θέματα.
Την «πώληση των ασημικών» όπως διατείνονταν οι αριστεροί σύντροφοι στο ΣΥΡΙΖΑ.
Εκείνη την περίοδο που ο κοριός της ΕΥΠ προφανώς άκουγε αυτοτελώς τον Στ. Πιτσιόρλα, το ΤΑΙΠΕΔ έτρεχε το Ελληνικό, την πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης - το συγκεκριμένο λιμάνι ήταν στην κορυφή της λίστας των 10 λιμένων προς ιδιωτικοποίηση εξαιτίας και μιας μεγάλης επένδυσης φυσικού αερίου κοντά στις εγκαταστάσεις του - την πώληση του ΔΕΣΦΑ και μια σειρά άλλες μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις
Ποιος ήθελε εκείνη την περίοδο να ελέγχει τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ;
‘Η μήπως ήθελε να ελέγχει τον γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ διαφήμιζε - στο βιογραφικό της ανάληψης των καθηκόντων του - ότι «ειδικεύεται σε θέματα δημοσίων συμβάσεων, δημόσια έργα, συμβάσεις παραχώρησης, επενδυτικά σχέδια».
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος προσπάθησε χθες να δώσει απαντήσεις αδιαφορώντας για τα ψυχολογικά του κ. Πιτσιόρλα προκαλώντας όμως επιπλέον ερωτήματα. Πως γνωρίζει ότι δεν υπήρχε υπηρεσιακή εισήγηση για τη διακοπή της παρακολούθησης του κ. Πιτσιόρλα; Πώς και πότε το πληροφορήθηκε; Τότε; Σήμερα; Από ποιόν; Είχαν ενημερώσει και τον κ. Τσίπρα;