Η χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Thrivest και ΤΧΣ για την Attica Bank είναι ιστορικής σημασίας. Και αυτό γιατί οδηγεί στη συγχώνευση της Παγκρήτιας με την Attica Bank και στη δημιουργία του πέμπτου τραπεζικού πυλώνα για τη χώρα μας.
Μιας νέας δηλαδή ισχυρής τράπεζας, η οποία θα έχει ως στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων εταιρειών που σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, την τόνωση του ανταγωνισμού στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, τη σταθερότητά του και την παραγωγή πολλαπλασιαστικού οφέλους από τη δραστηριότητά της για την κοινωνία και την εθνική οικονομία.
Η νέα μεγάλη τράπεζα που δημιουργείται θα έχει διψήφιο αριθμό καταθέσεων 10 δισ. ευρώ, «καθαρά κεφάλαια» με κεφαλαιακό δείκτη 15% με μηδενικό αναβαλλόμενο φόρο και Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια κάτω του 3% στα ευρωπαϊκά επίπεδα. Ο πέμπτος τραπεζικός πόλος θα έχει «δυνατή» παρουσία καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα.
Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν ήταν, κάθε άλλο. Χρειάστηκε πίστη από τη Thrivest, τη συγκατάθεση του ΤΧΣ και τη στήριξη από την ΤτΕ, η οποία αντιλήφθηκε έγκαιρα πως η δημιουργία ενός νέου πυλώνα θα ενισχύσει τον ανταγωνισμό προς όφελος της επιχειρηματικότητας και της κοινωνίας.
Είναι εγχείρημα μοναδικό καθώς με μία κίνηση εξυγιαίνει ταυτόχρονα τις δύο τράπεζες (Παγκρήτια, Attica Bank) και ενώνει τις δυνάμεις τους και τα χαρτοφυλάκιά τους δημιουργώντας κρίσιμο μέγεθος και παρουσία με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.
Αναμένεται πριν τη λήξη του Ιουλίου, να υποβληθεί επίσημο αίτημα για τιτλοποίηση των απαιτήσεων των δύο τραπεζών με ένταξη στον «Ηρακλή ΙΙΙ», με την DBRS να έχει υπολογίσει τη λογιστική αξία στα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια της Attica Bank, στα 2,3 δισ. ευρώ.
Εντός του τρίτου τριμήνου αναμένεται να ολοκληρωθεί η νομική συγχώνευση και στο τέταρτο τρίμηνο θα πραγματοποιηθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που θα καλύψει τις ζημιές από την πώληση των ΜΕΑ και υπολογίζονται περίπου στα 400 εκατ. ευρώ για την Attica Bank και σχεδόν το αντίστοιχο ποσό και για την Παγκρήτια.
Τέλος, δικαιώνεται απόλυτα η στρατηγική της Thrivest και η στήριξη στο όλο εγχείρημα από την αρχή. Η Thrivest των κ.κ. Εξάρχου, Καϋμενάκη και Μπάκου είχε συμμετάσχει στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) της Παγκρήτιας Τράπεζας τον Οκτώβριο του 2022 και ανέλαβε τον έλεγχό της. Στη συνέχεια, το 2023, τόσο απευθείας, όσο και μέσω της Παγκρήτιας Τράπεζας, εισήλθε στο μετοχικό κεφάλαιο της Attica Bank.
Συνολικά, η Thrivest έχει επενδύσει μέχρι σήμερα €140 εκατ. ευρώ στις δύο αυτές τράπεζες και μάλιστα, όταν αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα, διαφυλάσσοντας την ελληνική οικονομία από τις επιπτώσεις μίας τυχόν κατάρρευσης. Μάλιστα, με την επικείμενη συμμετοχή της στην ΑΜΚ της νέας τράπεζας, θα είναι ο μεγαλύτερος ιδιώτης επενδυτής στον ελληνικό τραπεζικό χώρο.
Μεγάλο ανταγωνισμό στις τραπεζικές προμήθειες και μάλιστα και αυτές που αφορούν το ευρύ κοινό, ιδιώτες, μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχει ξεκινήσει η Eurobank, καθιερώνοντας ουσιαστικά, δωρεάν προμήθειες για ηλεκτρονικές πληρωμές λογαριασμών και δωρεάν έκδοση και πενταετή ανανέωση χρεωστικής κάρτας, δωρεάν επανέκδοσή της, λόγω κλοπής ή φθοράς και φυσικά δωρεάν μεταφορές έως 500 ευρώ ημερησίως με IRIS.
Αν ο πελάτης λαμβάνει το μισθό ή τη σύνταξή του στην Eurobank η χρέωση είναι δωρεάν, Αν ο πελάτης δεν έχει τέτοια σχέση με την Eurobank, η χρέωση είναι σχεδόν δωρεάν, μια και κοστολογείται 0,60 ευρώ το μήνα δηλαδή 7,20 ευρώ ετησίως. Με αυτά εξοφλεί χωρίς άλλη χρέωση μέσω πάγιας εντολής όλους τους λογαριασμούς του κάθε μήνα. Αν δεν θέλει να γίνεται μέσω πάγιας εντολής έχει δύο δωρεάν πληρωμές το μήνα, όταν μέχρι σήμερα πλήρωνε 0,50 ευρώ προμήθεια για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή εξόφλησης.
Η τράπεζα προσφέρει ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα και τη σχέση με την ίδια, 4 διαφορετικά πακέτα που όλα τους διακρίνονται σε δύο, ανάλογα με την αμοιβή ή τη σύνταξη που κατατίθεται ή όχι στην Eurobank. Είναι το μπλε που αναφερθήκαμε παραπάνω και μετά το ασημένιο, χρυσό και πλατινένιο. Οι χρεώσεις στα άλλα πακέτα ξεκινούν από το 1 ευρώ το μήνα και φθάνουν έως τα 10 ευρώ, αλλά δίνουν τη δυνατότητα στον πελάτη της …πλατίνας, για πιστωτική χωρίς συνδρομή, πληρωμές λογαριασμών στο κατάστημα ή με τηλεφωνική υπηρεσία phone banking.
Στα 5,40 ευρώ αναβάθμισε την τιμή - στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς ο οίκος αξιολόγησης Jefferies, ο οποίος εκτιμά πως ενόψει των αποτελεσμάτων που θα ανακοινώσει η τράπεζα για το β' τρίμηνο του 2024 στις 31 Ιουλίου, οι επιδόσεις της τράπεζας θα είναι θετικές, όπως αυτές του πρώτου τριμήνου.
Παράλληλα, η Jefferies διατηρεί τη σύσταση «buy», εκτιμώντας πως η τράπεζα θα καταγράψει μια σταθερότητα και στο β΄ τρίμηνο του 2024, με τις τάσεις να παραμένουν υποστηρικτικές.
Στη νέα αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης ενσωματώνει και το νέο guidance, σύμφωνα με το οποίο τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) του 2024 αναβαθμίζονται κατά 4% μετά από μικρότερες αλλαγές στα προηγούμενα έτη (+1-2%).
Αρκετά χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά και από τα επίπεδα του placement που έκανε ο Mr. Jumbo διαπραγματεύεται η μετοχή, έχοντας βέβαια κόψει και ένα μέρισμα της τάξης του 1 ευρώ ανά μετοχή. Πάλι όμως η συμπεριφορά της μετά και την πρόσφατη υποβάθμιση της εκτίμησης για τις πωλήσεις του 2024, δείχνει πως έχει κάποια θεματάκια.
Προφανώς και ο κ. Βακάκης, θέλησε να προετοιμάσει τους επενδυτές για μία ενδεχόμενη περαιτέρω πτώση των πωλήσεων αν συνεχιστεί η ένταση στην Ερυθρά Θάλασσα. Επίσης όσοι αγόρασαν μετοχές στο placement είναι «μεγάλα παιδιά» και γνώριζαν ότι είχαν αγοράσει μετοχές μετά από ένα μεγάλο ράλι. Πίστευαν όμως στη συνέχιση της ανόδου γενικότερα για το ελληνικό χρηματιστήριο. Η μετοχή βέβαια το τελευταίο διάστημα δείχνει αδυναμία...
Μπορεί η κυβέρνηση να επέβαλε έκτακτη φορολογία στις ενεργειακές εταιρείες μετά τα διυλιστήρια, επηρεάζοντας συνολικά την πορεία του χρηματιστηρίου, αλλά χθες είδαμε ανάκαμψη. Ειδικά για τη μετοχή της ΔΕΗ, φαίνεται πως κάποια επίπεδα, ενεργοποιούν μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και δεν αφήνουν τη μετοχή να υποχωρήσει.
Άλλωστε μία έκτακτη φορολογία μερικών μηνών, δεν μπορεί να αλλάξει την πορεία προς την επίτευξη του στόχου για EBITDA 1,8 δισ. ευρώ, ούτε και να ανατρέψουν όσα έχει πετύχει τα τελευταία χρόνια η διοίκηση Στάσση. Σε λίγες μέρες άλλωστε αυτή η αλλαγή πορείας θα επισημοποιηθεί και με την αποκοπή του μερίσματος. Στις 22 Ιουλίου και μετά από πολλά χρόνια, η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,25 ευρώ ανά μετοχή. Ένα μέρισμα που σταδιακά θα μεγαλώνει καθώς θα αποδίδουν οι επενδύσεις, θα μειώνονται οι ανάγκες για κεφάλαια και θα βελτιώνεται η κερδοφορία.
Αξιοσημείωτη είναι η συμπεριφορά της Attica Group το τελευταίο διάστημα στο χρηματιστηριακό ταμπλό και πολλά στελέχη της αγοράς σημειώνουν, πως ίσως κάτι να σημαίνει αυτό. Είναι γνωστό πως μετά τις εξελίξεις και την εξαγορά των δανείων της MIG από τη Strix με αντάλλαγμα την Attica Group και τη δημόσια πρόταση η μετοχή πέρασε μία περίοδο υποχώρησης, αλλά τώρα έχει ανακάμψει και βλέπει ξανά τις τιμές της δημόσιας πρότασης.
Με δεδομένη τη χαμηλή διασπορά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αυξηθεί όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αυτό όμως που είναι επίσης γνωστό και έχει σημασία, είναι το μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα σε νέα καράβια και το άνοιγμα στον ξενοδοχειακό κλάδο που έχει κάνει ο όμιλος. Το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα ανέρχεται στα 1,2 δισ. ευρώ με χρονικό ορίζοντα 7 ετών. Το πλάνο περιλαμβάνει κατασκευή 10 νέων πλοίων. Πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία για τη ναυπήγηση δύο μεγάλων πράσινων πλοίων με δυνατότητα επέκτασης της συμφωνίας για άλλα 4.
Η άνοδος της κερδοφορίας του servicing κατά 22% αντανακλά τις θετικές επιδόσεις του ομίλου Intrum, οι οποίες οφείλονται στην ταχεία και πιστή υλοποίηση της στρατηγικής που είχε ανακοινωθεί, πρόσφατα, από τη διοίκηση του Ομίλου.
Ο Όμιλος το τελευταίο δεκαήμερο συνήψε συμφωνία με την Cerberus ως capital partner, η οποία προβλέπει την από κοινού χρηματοδότηση επενδύσεων ως 1 δισ.ευρώ ετησίως, σε χαρτοφυλάκια καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις, σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιείται. Με τη συμφωνία αυτή, η Intrum ενισχύει την επενδυτική της δραστηριότητα, αυξάνει τα έσοδα από εργασίες διαχείρισης των χαρτοφυλακίων και άλλες εργασίες, χωρίς να επιβαρύνεται κεφαλαιακά.
Ακόμη, κατέληξε, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σε συμφωνία με την πλειοψηφία των ομολογιούχων πιστωτών/δανειστών του. Με τη συμφωνία, επιτυγχάνεται η υλοποίηση του σχεδιασμού για κεφαλαιακή ενίσχυση και αναχρηματοδότηση των υποχρεώσεων ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία του οργανισμού, να βελτιωθεί η ρευστότητα και να στηριχθεί η μακροπρόθεσμη αναπτυξιακή πορεία του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο 12μηνο 4,9 εκ. ιδιώτες πανευρωπαϊκά επανήλθαν σε οικονομική κανονικότητα, εξυπηρετώντας το χρέος τους μέσα από τις λύσεις που τους προσέφερε η Intrum.
Είναι ενδεικτικό της σταθερής και διαχρονικής προσήλωσης που δείχνει η εταιρεία στην εξεύρεση από κοινού αποδεκτής συμβιβαστικής λύσης με τον κάθε δανειολήπτη, το γεγονός ότι από τις 43 χιλιάδες υποθέσεις που διαχειρίστηκε το έτος 2023, οι 38 χιλιάδες, δηλαδή ποσοστό 88%, οδήγησαν σε συναινετική ρύθμιση χρέους.
Η έλλειψη νερού, ο εφοδιασμός, οι οικονομικές ανισορροπίες, ο μεγάλος περιορισμός των θέσεων ελλιμενισμού ακόμη και η συρρίκνωση της αγροτικής παραγωγή είναι ορισμένα από τα βασικά προβλήματα που δημιουργεί ο υπερτουρισμός στη χώρα μας, σύμφωνα με σχετική ανάλυση του Bloomberg.
Για παράδειγμα, σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Ελλάδας, τη Σαντορίνη, οι αμπελώνες καταστρέφονται, καθώς οι τιμές της γεωργικής γης έχουν εκτοξευθεί στα ύψη, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχει πρόβλημα με την υδροδότηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής σταφυλιών κατά 50%, την τελευταία 20ετία, με μέση μείωση 2,7%, ετησίως.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζα της Ελλάδος, η χώρα προσέλκυσε 32,7 εκατομμύρια τουρίστες το 2023, 18% περισσότερους από το 2022, ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2024 έχει φέρει σχεδόν 25% περισσότερους επισκέπτες από την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Για φέτος τα νησιά Σέριφος, Φολέγανδρος και Σίφνος, βρίσκονται στον κατάλογο των πιο απειλούμενων περιοχών της Ευρώπης που συνέταξε η ομάδα πολιτιστικής κληρονομιάς Europa Nostra, η οποία επισήμανε την «αχαλίνωτη δόμηση» και την υποβάθμιση των φυσικών πόρων.
Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, η κακοκαιρία Daniel και η καθυστέρηση στην είσπραξη της κρατικής επιχορήγησης για τα έτη 2022 και 2023 είναι οι παράγοντες στους οποίους οφείλεται η πτώση των εσόδων της Hellenic Train κατά 37% το 2023 η οποία είχε ως συνέπεια την εμφάνιση ζημιών 65,06 εκατ.ευρώ.
Ο κύκλος εργασιών που αφορά τα έσοδα από τα εισιτήρια μειώθηκε κατά 43,16% και διαμορφώθηκε στα 46,6 εκατ. ευρώ από 82,1 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά λειτουργικά έξοδα της εταιρείας μειώθηκαν στα 121,5 εκατ. ευρώ από 126,1 εκατ. ευρώ, δεδομένης και της μείωσης τόσο του ενεργειακού κόστους όσο και των τελών χρήσης του δικτύου.
Η πορεία των οικονομικών μεγεθών είχε ως αποτέλεσμα τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας να καταστούν αρνητικά, με τη διοίκησή της να συγκαλεί γενική συνέλευση μετόχων ώστε να ληφθούν μέτρα, όπως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την ανακεφαλαιοποίησή της.
Ο δείκτης εταιρειών που κατασκευάζουν ημιαγωγούς στη Wall Street έχασε πάνω από $500 δισ. κεφαλαιοποίησης την Τετάρτη στη χειρότερη συνεδρίαση από το 2020 μετά από αναφορές οτι οι ΗΠΑ εξετάζουν περαιτέρω περιορισμούς στις εξαγωγές προχωρημένης τεχνολογίας ημιαγωγών στην Κίνα. Παράλληλα, τα σχόλια του υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ Donald Trump οτι η Ταϊβάν πρέπει να πληρώσει τις ΗΠΑ για την άμυνά της επιδείνωσαν το sell off των μετοχών ημιαγωγών. Οι ανησυχίες στο χρηματιστήριο ακολουθούν την πιο προστατευτική στάση της Ουάσινγκτον τα τελευταία χρόνια όσον αφορά στη βιομηχανία ημιαγωγών, την οποία θεωρεί στρατηγικά σημαντική για την ανταγωνιστικότητα της αμερικανικής οικονομίας.
Η μετοχή της ολλανδικής ASML Holding που είναι εισηγμένη στη Wall Street απώλεσε 13% παρά τα δυνατά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο. Η Nvidia έχασε σχεδόν 7%, βουτιά που ισοδυναμεί με σβήσιμο $200 δισ. κεφαλαιοποίησης. Μικρότερες εταιρείες όπως οι Micron, Arm, AMD, Broadband έχασαν από 6% έως 10%.
Σύμφωνα με το Bloomberg, οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει τους συμμάχους τους ότι εξετάζουν την επιβολή πολύ περιοριστικών ρυθμίσεων σε περίπτωση που οι εταιρείες ημιαγωγών συνεχίσουν να δίνουν στην Κίνα πρόσβαση σε προχωρημένη τεχνολογία.
Το χρηματιστηριακό γεγονός της Τετάρτης ήταν η μεγάλη πτώση των περισσότερων μετοχών του παγκόσμιου κλάδου των μικροεπεξεργαστών, εξαιτίας των πληροφοριών του διεθνούς Τύπου σχετικά με επικείμενη επέκταση των περιορισμών που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην κινεζική βιομηχανία microchips και των δηλώσεων του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με την Ταϊβάν. Η προοπτική ακόμα μεγαλύτερης μείωσης των πωλήσεων προς την Κίνα έπληξε καίρια τις μετοχές των εταιρειών που κατασκευάζουν εξοπλισμό για τα εργοστάσια μικροεπεξεργαστών.
Η αναφορά όμως του Ντόναλντ Τραμπ στην Ταϊβάν και την ακμάζουσα βιομηχανία μικροεπεξεργαστών της νησιωτικής χώρας σχεδόν όλες τις εταιρείες παραγωγής και σχεδιασμού μικροεπεξεργαστών. Όπως είναι πλέον ευρέως γνωστό, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ φάνηκε να εγκαταλείπει την πάγια θέση της εξωτερικής πολιτικής της χώρας του για την παροχή αμυντικής προστασίας στην Ταϊβάν και ταυτόχρονα κατηγόρησε την βιομηχανία microchips της χώρας ότι έχει καταστρέψει αυτήν των ΗΠΑ. Είπε και άλλα πράγματα αλλά η ουσία είναι πως οι επενδυτές εξέλαβαν αυτές τις δηλώσεις ως απειλή για την μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής microchips της χώρας, την Taiwan Semiconductor Company (TSM NYSE, 2330 TAIPEI).
Η μετοχή της σημείωσε σημαντική πτώση και παρέσυρε μαζί της όλες τις μεγάλες αμερικανικές εταιρείες για λογαριασμό των οποίων κατασκευάζει δισεκατομμύρια μικροεπεξεργαστές, καθώς οι επενδυτές γνωρίζουν πως μία πιθανή «εμπλοκή» με την TSM και την Κίνα θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα και σε αυτές. Όπως όμως επισήμανε το βράδυ της Τετάρτης ο Tae Kim του Barron’s, στην περίπτωση που συμβεί κάτι μεταξύ Κίνας και Ταϊβάν και η TSM αποκοπεί από την δύση, τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι τεραστίων διαστάσεων και δεν θα περιοριστούν στον κλάδο των microchips.
Ο Kim υπενθύμισε την περσινή δήλωση του Pat Gelsinger, διευθύνοντος συμβούλου της Intel (INTC NASDAQ), ο οποίος είχε πει τον Οκτώβριο πως αν η Κίνα προχωρούσε σε αποκλεισμό της Ταϊβάν, έστω και για μερικές εβδομάδες, η παγκόσμια οικονομία κυριολεκτικά θα σταματούσε να δουλεύει.
Ακόμα και αν τα εργοστάσια της TSM συνέχιζαν να λειτουργούν, σύντομα θα σταματούσαν εξαιτίας της έλλειψης εξαρτημάτων και εξειδικευμένου προσωπικού για την συντήρηση των εργοστασίων. Δεδομένου ότι σε πολλές περιπτώσεις η TSM κατασκευάζει μέχρι και το 90% των πιο τεχνολογικά προηγμένων μικροεπεξεργαστών, η αδυναμία εξαγωγής τους προς την Δύση θα δημιουργούσε τεράστιες ελλείψεις, πολύ πιο σοβαρές από αυτές που είχαν παρατηρηθεί την εποχή της πανδημίας.
Όσο μεγάλα αποθέματα και αν έχουν στις αποθήκες τους οι διάφορες βιομηχανίες ανά τον κόσμο, σύντομα θα βλέπαμε τα περισσότερα εργοστάσια να κλείνουν σταδιακά και πάρα πολλά συστήματα υπολογιστών και πλήθος μηχανημάτων και εξαρτημάτων κάθε είδους να αχρηστεύονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.
Η εκτίμηση του Gelsinger δεν είναι καθόλου υπερβολική. Η TSM είναι τόσο σημαντική για την παγκόσμια βιομηχανία που αν για κάποιον λόγο αποκοπεί κάποια στιγμή από την εφοδιαστική αλυσίδα, το χτύπημα για την παγκόσμια οικονομία θα είναι τόσο ισχυρό που θα μπορούσε να προκαλέσει βαθύτατη ύφεση (ο Kim χρησιμοποιεί την έκφραση full blown depression). Καθώς η Ταϊβάν θα κατέχει για πολλά χρόνια ακόμα την κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια βιομηχανία μικροεπεξεργαστών, όσα δισεκατομμύρια δολάρια και αν ξοδευτούν για την ανέγερση εργοστασίων στις ΗΠΑ, η τύχη της χώρας αποτελεί ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα για όλο τον κόσμο.
Ο Kim επισημαίνει πως δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε αν οι δηλώσεις του Τραμπ όντως περιγράφουν τη μελλοντική πολιτική των ΗΠΑ. Υποστηρίζει όμως πως η πιθανότητα μίας βαθιάς παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης εξαιτίας της Ταϊβάν και της TSM, όσο μικρή και να είναι, πρέπει πλέον να απασχολεί κάθε εταιρικό αξιωματούχο, κάθε επενδυτή και κάθε Αμερικανό. Και κάθε Έλληνα θα προσθέταμε εμείς.
Αποποίηση Ευθύνης
Το υλικό αυτό παρέχεται για πληροφοριακούς και μόνο σκοπούς. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να εκληφθεί ως προσφορά, συμβουλή ή προτροπή για την αγορά ή πώληση των αναφερόμενων προϊόντων. Παρόλο που οι πληροφορίες που περιέχονται βασίζονται σε πηγές που θεωρούνται αξιόπιστες, ουδεμία διασφάλιση δίνεται ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς και δεν θα πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.