Ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, δήλωσε την Τετάρτη (19/03), ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει τις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία στον πόλεμο Ρωσίας και Ουκρανίας.
Όταν ρωτήθηκε εάν συνεχίζει να αντιτίθεται στην παροχή περισσότερων χρημάτων από την ΕΕ στην Ουκρανία, ο Όρμπαν απάντησε στους δημοσιογράφους: «Εμείς δεν το στηρίζουμε αυτό.Όπως το αντιλαμβανόμαστε, υπάρχει μία μόνο απλή αποστολή που πρέπει να επιτελέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να στηρίξει τις προσπάθειες του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για να κάνει ειρήνη», πρόσθεσε.
Τραμπ για συνομιλία με Ζελένσκι: Είμαστε σε καλό δρόμο
Υπενθυμίζεται ότι την ικανοποίησή του για την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, σημειώνοντας πως «είμαστε σε καλό δρόμο».
Αναλυτικά η ανάρτηση Τραμπ: «Μόλις ολοκληρώθηκε μια πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Zελένσκι της Ουκρανίας. Διήρκεσε περίπου μία ώρα. Μεγάλο μέρος της συζήτησης βασίστηκε στο τηλεφώνημα που έγινε χθες με τον Πρόεδρο Πούτιν προκειμένου να ευθυγραμμιστούν τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία όσον αφορά τα αιτήματα και τις ανάγκες τους. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και θα ζητήσω από τον Υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο και τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Γουόλς να δώσουν μια ακριβή περιγραφή των σημείων που συζητήθηκαν. Η δήλωση αυτή θα δημοσιευθεί σύντομα».