Η ώρα για το επιστέγασμα της κυριαρχίας του Σι Τζινπινγκ στο κινεζικό καθεστώς αναμένεται να έρθει με την εκλογή του στο συνέδριου του Κ.Κ. της Κίνας, ώστε να εξασφαλίσει μία τρίτη θητεία στην κεφαλή της χώρας. Ο Κινέζος πρόεδρος έχει επαναφέρει το ιδεολογικό στοιχείο στη διακυβέρνηση της Κίνας, έχοντας δομήσει ένα αυταρχικό καθεστώς, που φιλοδοξεί να επεκτείνει την επιρροή του, όσο το δυνατόν ευρύτερα.
Το καθεστώς της Κίνας διατηρεί μία από τις ιδιαίτερες προσμίξεις παράδοσης και τεχνολογικής προόδου σε όλο τον κόσμο. Στη χώρα που φιλοξενεί μερικές από τις περισσότερες προηγμένες εταιρίες της υφηλίου, το τελετουργικό στοιχείο του κομμουνιστικού κόμματος Κίνας φαντάζει παράταιρο. Το συνέδριο αυτό όμως θα δώσει στον Σι Τζινπινγκ τη νομιμοποίηση που αναζητά για να συνεχίσει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Όλο αυτό το διάστημα, ο Κινέζος κομμουνιστής ηγέτης προετοίμαζε αυτή τη στιγμή, όπου θα λάμβανε την έγκριση για την αναμενόμενη έναρξη της τρίτης θητείας του, δομώντας ένα νέο ιδεολογικό πρόταγμα, με βάση τον μαρξισμό και τον λενινισμό, ή αλλιώς ένα μείγμα σοσιαλισμού με κινέζικα στοιχεία. Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας στο διάστημα της προεδρίας του έχει δώσει τη δυνατότητα στο καθεστώς του να επαίρεται για την επιτυχία του μοντέλου διακυβέρνησης του.
Ταυτόχρονα, ο Σι Τζινπινγκ προΐσταται ενός μηχανισμού που φροντίζει για την εκκαθάριση κάθε στελέχους ή ομάδας που μπορεί να αποτελέσει απειλή για την παραμονή στην εξουσία του. Συνήθως η κατηγορία της διαφθοράς ανακύπτει ως η αιτιολογία για να χαθούν από το πολιτικό προσκήνιο οι αντίπαλοι του ή κάθε πιθανό στοιχείο που δρα απέναντι στο κυρίαρχο αφήγημα του.
Οι φαντασιώσεις μεγαλείου βέβαια κλονίστηκαν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού. Από το 2019 και έπειτα ο Σι Τζινπινγκ προσπαθούσε να επανορθώσει την εικόνα που δημιουργήθηκε για τη χώρα του μετά την εμφάνιση της υγειονομικής κρίσης. Γι’ αυτό άλλωστε εφάρμοσε την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων, ώστε να αποδείξει πως ο μηχανισμός του καθεστώτος του μπορεί να είναι αυταρχικός, αλλά είναι και αποτελεσματικός.
Οι στόχοι του Σι Τζινπινγκ δεν σταματούν εκεί, όπως φαίνεται από την ενεργοποίηση των σχεδίων για την ενθυλάκωση της Ταϊβάν και την ανοιχτή διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την κυριαρχία στον Ινδο-ειρηνικό ωκεανό. Αποφεύγοντας μία αντιπαράθεση με τη Δύση, οι φιλοδοξίες του Κινέζου προέδρου, μετά το συνέδριο, έχουν πλέον παγκόσμιες διαστάσεις, ελπίζοντας να συνεχίσει τη μεγέθυνση της επιρροής της Κίνα, μέχρι να είναι αρκετά ισχυρή που να μην μπορεί κάποιος να της αντισταθεί.