EY: Επένδυση 1,4 δισ. δολάρια σε πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης για τις επιχειρήσεις
Shutterstock
Shutterstock

EY: Επένδυση 1,4 δισ. δολάρια σε πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης για τις επιχειρήσεις

Ο παγκόσμιος οργανισμός της EY ανακοίνωσε σήμερα ότι εγκαινιάζει τη λειτουργία του «EY.AI», μίας ενοποιημένης πλατφόρμας, που συνδυάζει τις ανθρώπινες δυνατότητες με τη δύναμη της Τεχνητής Νοημοσύνης, για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μετασχηματιστούν, υιοθετώντας την υπεύθυνα και με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις λειτουργίες τους. Η νέα πλατφόρμα, στοχεύει να επιταχύνει την υιοθέτηση και ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις, αυξάνοντας, παράλληλα, την εμπιστοσύνη σε αυτή. Επίσης, στοχεύει να εκπαιδεύσει το ανθρώπινο δυναμικό και να τροφοδοτήσει τον λειτουργικό μετασχηματισμό και νέες επιχειρησιακές στρατηγικές.

Η πλατφόρμα αναπτύχθηκε μέσα από επενδύσεις της EY ύψους 1,4 δισ. δολαρίων. Οι επενδύσεις αυτές, υποστήριξαν την ενσωμάτωση της Τεχνητής Νοημοσύνης σε αποκλειστικές τεχνολογίες της EY, όπως το EY Fabric, ενώ εξασφάλισαν και μία σειρά από εξαγορές εταιρειών τεχνολογίας και των υποστηρικτικών τους τεχνολογιών cloud και αυτοματισμού.

Τοποθετώντας τους ανθρώπους στην «καρδιά» της Τεχνητής Νοημοσύνης

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η ΕY βοηθά τους ανθρώπους της να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν κρίσιμες δεξιότητες στην τεχνητή νοημοσύνη. Μετά από μια αρχική, δοκιμαστική φάση, με τη συμμετοχή 4.200 εξειδικευμένων τεχνολόγων της EY, ο παγκόσμιος οργανισμός της EY λανσάρει ένα ασφαλές, μεγάλης κλίμακας Generative AI γλωσσικό μοντέλο, με την ονομασία «EY.ai EYQ», για εσωτερική χρήση. Επιπλέον, η EY θα προσφέρει στο ανθρώπινο κεφάλαιό της εξατομικευμένη εκπαίδευση πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη, βασισμένη στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών πιστοποιήσεων EY Badges.

Δημιουργία ενός οικοσυστήματος ΤΝ 

Το EY.ai συνθέτει, επίσης, ένα οικοσύστημα ΤΝ, που περιλαμβάνει ένα μεγάλο εύρος επιχειρηματικών, τεχνολογικών και ακαδημαϊκών δυνατοτήτων. Ανάμεσά τους, και στρατηγικές συμμαχίες με ορισμένους από τους πιο καινοτόμους οργανισμούς στον κόσμο, όπως οι Dell Technologies, IBM, Microsoft, SAP, ServiceNow, Thomson Reuters και UiPath, καθώς και άλλους ανερχόμενους ηγέτες του κλάδου, που καθορίζουν το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Επεκτείνοντας την υπάρχουσα στρατηγική συμμαχία τους, η Microsoft παρείχε στην EY, πρόσβαση σε πρωτοποριακές δυνατότητες Azure OpenAI, όπως το GPT-3 και το GPT-4. Με την υποστήριξη της Microsoft και την αξιοποίηση του Azure OpenAI, οι ομάδες της EY δημιουργούν και αναπτύσσουν προηγμένες λύσεις Generative AI, ενισχύοντας περαιτέρω τις υπηρεσίες του οργανισμού.

Η συμμαχία EY-Dell Technologies επενδύει από κοινού σε δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των Dell Generative AI Solutions, μίας σειράς προϊόντων και υπηρεσιών της Dell, που απλοποιούν την υιοθέτηση full-stack Generative AI με μεγάλα γλωσσικά μοντέλα (LLMs). Αντίστοιχα, η συμμαχία της ΕΥ με την Thomson Reuters επεκτείνεται και θα λειτουργήσει ως καταλύτης μετασχηματισμού, συνδυάζοντας εξειδίκευση και εμπειρία στους τομείς της φορολογίας, του δικαίου, του διεθνούς εμπορίου και των υπηρεσιών ESG, επιταχύνοντας την από κοινού ανάπτυξη νέων λύσεων και υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης.

Λύσεις και υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης

Το EY.ai υποστηρίζεται από το EY.ai Confidence Index, ένα εργαλείο που αξιοποιεί κορυφαίες πρακτικές διαχείρισης κινδύνων, θεμάτων διακυβέρνησης και δεδομένων, παρέχοντας ολοκληρωμένη αξιολόγηση και παρακολούθηση της πορείας της τεχνητής νοημοσύνης. Παράλληλα, το EY.ai Maturity Model, εξετάζει συστηματικά την πρόοδο μίας επιχείρησης στην τεχνητή νοημοσύνη, σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές στην αγορά και τον κλάδο της, ενώ το EY.ai Value Accelerator, βοηθά στην προτεραιοποίηση πρωτοβουλιών και λύσεων στρατηγικής ανάπτυξης.

Επιπλέον, το EY.ai εισάγει δυνατότητες Generative AI και προηγμένα εργαλεία ανάπτυξης στην παγκόσμια τεχνολογική υποδομή του οργανισμού, το EY Fabric. Τo EY Fabric, που χρησιμοποιείται από 60.000 πελάτες και περισσότερους από 1,5 εκατ. μοναδικούς χρήστες, τροφοδοτεί το 80% των παγκόσμιων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της EY, οι οποίες αγγίζουν τα 50 δισ. δολάρια.

Πρωτοβουλίες έρευνας και ανάπτυξης της ΤΝ 

Η EY και το School of Advanced Computing του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, βρίσκονται σε ενεργές συζητήσεις για την αξιοποίηση κοινής ερευνητικής ευκαιρίας, σε συνέχεια της πρωτοβουλίας «Frontier of Computing», ύψους 1 δισ. δολαρίων, που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο, με έμφαση στην ηθική και υπεύθυνη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Με αφορμή την παρουσίαση του EY.ai, ο Γιώργος Παπαδημητρίου, διευθύνων σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Την ώρα που οι επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο εξετάζουν πώς θα ενσωματώσουν αποτελεσματικά την τεχνητή νοημοσύνη στις λειτουργίες τους, η πλατφόρμα ΕΥ.ai, θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αξιοποιήσουν την απεριόριστη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης, με υπευθυνότητα και εμπιστοσύνη, για να μετασχηματίσουν τους οργανισμούς τους και να δημιουργήσουν αξία. Προϊόν σημαντικών επενδύσεων και συστηματικής δουλειάς με το οικοσύστημα των συνεργασιών μας, το ΕΥ.ai θα ενδυναμώσει, επίσης, τους ανθρώπους μας και θα ενισχύσει περαιτέρω την εξαιρετική ποιότητα των υπηρεσιών μας».

Ο Λάζαρος Πολυμενάκος, εταίρος στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της EY Ελλάδος και επικεφαλής Υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης της EY στην περιοχή Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, Ινδίας και Αφρικής (EMEIA): «Η τεχνητή νοημοσύνη διαμορφώνει ήδη, από σήμερα, το αύριο των επιχειρήσεων, της οικονομίας και της κοινωνίας. Βελτιώνει την αποτελεσματικότητά μας, αυτοματοποιώντας εργασίες, ξεκλειδώνει αξία από τα δεδομένα, και συμβάλλει στη λήψη καλύτερα ενημερωμένων αποφάσεων. Αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες, έναν τεράστιο όγκο δεδομένων, την επιχειρηματική εμπειρία της ΕΥ και το οικοσύστημα των κορυφαίων στρατηγικών συμμαχιών της, το EY.ai αποτελεί μία πλατφόρμα που θα επιτρέψει στους πελάτες μας να ενσωματώσουν την τεχνητή νοημοσύνη, σε όλο το φάσμα των λειτουργιών των οργανισμών τους, με τρόπο υπεύθυνο και ανθρωποκεντρικό, ενισχύοντας την εμπιστοσύνη όλων των ενδιαφερομένων μερών».