Αντιεμβολιαστές: Ζητούν χρήματα για δήθεν «ασυλία» απέναντι στα μέτρα

Αντιεμβολιαστές: Ζητούν χρήματα για δήθεν «ασυλία» απέναντι στα μέτρα

Τέλος χρόνου για την ανοχή που επέδειξε  το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση απέναντι σε όλους όσοι λένε «όχι» στο εμβόλιο και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα. Τα πρόσφατα γεγονότα που είχαν ως στόχο τους εκπαιδευτικούς ήταν  η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ήδη το Μέγαρο Μαξίμου στέλνει το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ανάλογες συμπεριφορές από τους αρνητές τονίζοντας πως θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου. 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή σήμερα Σάββατο το πρωί στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Την ίδια στιγμή, η Δικαιοσύνη έχει απορρίψει μέχρι στιγμής όλες τις προσφυγές των αρνητών των εμβολίων, θέτοντας ως προτεραιότητα την προστασία της δημόσιας υγείας, η οποία τίθεται σε κίνδυνο λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και επικαλούνται λόγους δημοσίου συμφέροντος. 

Ενδιαφέρον μάλιστα έχουν μία σειρά επιλογές στο χώρο της δικαιοσύνης που δείχνουν και με αυτές με τη σειρά τους ότι ο κλοιός σφίγγει για όλους όσοι επιθυμούν να «παίξουν στα ζάρια» τις ζωές των άλλων. 

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου με παραγγελία του προς τους εισαγγελείς εφετών και πρωτοδικών όλης της χώρας, ζητά να διερευνήσουν αν οι αναφερόμενες ενέργειες αντιεμβολιαστών – αρνητών συνιστούν αξιόποινες πράξεις και σε καταφατική περίπτωση να ενεργήσουν όπως ο νόμος ορίζει.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε αίτηση πολιτικής υπαλλήλου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία ζητούσε την ακύρωση της υποχρεωτικής διενέργειας self test στους εργαζόμενους στο δημόσιο, καθώς ηλεκτρονική καταγραφή του αποτελέσματος έθετε σε κίνδυνο τα προσωπικά ευαίσθητα δεδομένα της υγείας.

Το ανώτατο δικαστήριο έκρινε συνταγματικό το μέτρο του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου και σύμφωνο με την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία, χωρίς να παραβιάζονται τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, στοιχείο που θέτει νέα δεδομένα για την εξέλιξη της αντιμετώπισης της πανδημίας από την οργανωμένη πολιτεία. 

Οικονόμου για αρνητές σε σχολεία: Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον νόμο
 

«Η κυβέρνηση και η εκπαιδευτική κοινότητα δεν μπορεί να ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές. Υπάρχουν συγκεκριμένοι νόμοι, προβλέψεις και οδηγίες που είναι ξεκάθαρες», δήλωσε στον ΣΚΑΙ 100,3 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ερωτηθείς για τα περιστατικά γονέων που εισβάλουν στα σχολεία των παιδιών τους και απαιτούν αυτά να μπουν στις τάξεις χωρίς τεστ και μάσκες.

«Όποιος επιχειρήσει ανάλογες ενέργειες θα είναι αντιμέτωπος με τις νομικές πράξεις που προβλέπονται» τόνισε ο Γ. Οικονόμου και πρόσθεσε: «Χωρίς αμφιβολία. Δεν πρέπει να κάνουμε εκπτώσεις σε αυτά. Όλη αυτή η συζήτηση τήρησης των μέτρων και κυρίως του εμβολιασμού ένα συνώνυμο έχει: Είναι η λέξη Ελευθερία. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, δεν έχει αντιληφθεί τι διακυβεύεται. Έχει ξεχάσει πολύ γρήγορα τι περάσαμε το προηγούμενο διάστημα κλεισμένοι στα σπίτια και μπροστά από έναν υπολογιστή», υπογράμμισε.

Μιλώντας για το εμβόλιο σημείωσε πως «είναι το πιο αποτελεσματικό «όπλο» για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πάνω από έξι εκατομμύρια Έλληνες έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση και κοντά στα έξι εκατομμύρια είναι αυτοί που έχουν κάνει και τις δύο. Θα συνεχίσουμε να απευθυνόμαστε στα κοινά τα οποία δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, είτε είναι οι ανήλικοι, είτε είναι οι 60+, με κάθε τρόπο, με την πειθώ και ενημέρωση να τους παρακινούμε να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το απόλυτο μέγεθος εμβολιασμών σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων είναι ήδη αρκετά ψηλά. Συγκεκριμένα είπε ότι το 75% των φοιτητών είναι εμβολιασμένοι, κοντά στο 90% των μελών ΔΕΠ, 80% στους διοικητικούς.

«Στα Σώματα Ασφαλείας -παρά τα όσα έλεγαν- και εκεί τα ποσοστά εμβολιασμού είναι πολύ ψηλά. Υπάρχει ένα πρόβλημα στους 60+, οι οποίοι, εάν νοσήσουν ενδέχεται να έχουν παραπάνω προβλήματα. Το βλέπουμε, το παρακολουθούμε, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους πείσουμε ότι δεν πρέπει να παίζουν με τη φωτιά και να εμβολιαστούν», συνέχισε ενώ σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα είναι μια επιλογή που εξακολουθεί να υπάρχει αλλά αυτή την ώρα προτεραιότητα είναι να εφαρμοστούν τα μέτρα.