Αυτομόλησε ο αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο

Αυτομόλησε ο αναπληρωτής πρέσβης της Βόρειας Κορέας στο Λονδίνο

Αυτομόλησε ο αναπληρωτής πρέσβης της Βορείου Κορέας στο Λονδίνο. Ο Τάε Γιόνγκ-χο βρήκε καταφύγιο στη Νότια Κορέα με την οικογένειά του, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Επανένωσης στη Σεούλ, και βρίσκεται πλέον υπό την προστασία της νοτιοκορεατικής κυβέρνησης.

Ο κ. Τάε, νούμερο δύο της πρεσβείας στο Λονδίνο, είναι ο ανώτερος βορειοκορεάτης αξιωματούχος που εγκαταλείπει το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Ήταν υπεύθυνος για την βελτίωση της εικόνας της Βορείου Κορέας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με το BBC, δεχόταν αυξημένη πίεση από τους προϊστάμενούς του λόγω του της αδυναμίας του να περιορίσει τις αναφορές σε παραβιάσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων στο Βορρά.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, ο κ. Τάε αποφάσισε να αυτομολήσει λόγω της δυσαρέσκειάς του με το καθεστώς του ανώτατου ηγέτη Κιμ Γιόνγκ-ουν, του θαυμασμού του για το δημοκρατία στο Νότο και λόγω των ανησυχιών του για το μέλλον της οικογένειάς του.

Συνολικά 814 Βορειοκορεάτες έχουν αυτομολήσει στο Νότο φέτος, 15% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters.

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια