Β. Κορέα: Ο Kim Jong Un διέταξε να τεθούν σε ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα

Β. Κορέα: Ο Kim Jong Un διέταξε να τεθούν σε ετοιμότητα τα πυρηνικά όπλα

Ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, διέταξε τη χώρα του να είναι έτοιμη να κάνει χρήση των πυρηνικών της όπλων ανά πάσα στιγμή και να αναβαθμίσει τη στρατιωτική της στάση σε κατάσταση «προληπτικής επίθεσης» απέναντι στις αυξανόμενες απειλές από τους εχθρούς της, όπως μετέδωσαν τα επίσημα μέσα ενημέρωσης της χώρας σήμερα, Παρασκευή, σύμφωνα με το CNBC.

Οι δηλώσεις που μετέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, σηματοδοτούν περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, στον απόηχο των νέων αυστηρότερων κυρώσεων που επέβαλε το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ κατά της Βόρειας Κορέας, για το πυρηνικό της πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, ο Kim Jong Un δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει «να ενισχύσει την πυρηνική της δύναμη, τόσο σε ποιότητα όσο και την ποσότητα» και τόνισε «την ανάγκη να αναπτύξει τις πυρηνικές κεφαλές σε ετοιμότητα για την εθνική άμυνα, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν οποιαδήποτε στιγμή", σύμφωνα με το KCNA.

«Τώρα είναι η ώρα για εμάς να θέσουμε την κατάσταση των στρατιωτικών μας ενεργειών απέναντι στους εχθρούς μας σε λειτουργία προληπτικής επίθεσης, από κάθε άποψη», είπε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα έχει απειλήσει και κατά το παρελθόν για προληπτικές επιθέσεις στους εχθρούς της, συγκεκριμένα εναντίον της Νότιας Κορέας, της Ιαπωνίας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ωστόσο εκτιμούν ότι δεν έχει αναπτύξει ακόμα τη δυνατότητα να εξαπολύσει πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς με πυρηνική κεφαλή σε απόσταση που να φτάνει τις Ηνωμένες Πολιτείες.

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια