Βενεζουέλα: Αναβάλλονται έως τα μέσα Μαΐου οι προεδρικές εκλογές

Βενεζουέλα: Αναβάλλονται έως τα μέσα Μαΐου οι προεδρικές εκλογές

Οι προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, που ήταν προγραμματισμένες για τις 22 Απριλίου, αναβάλλονται μέχρι το δεύτερο μισό του Μαΐου.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, η εξέλιξη προέκυψε μετά από συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και ορισμένων κομμάτων της αντιπολίτευσης και την ανακοίνωσε σήμερα, Πέμπτη, η εκλογική επιτροπή της χώρας.

Σημειώνεται ότι ο απερχόμενος πρόεδρος Nicolas Maduro αναζητά μια δεύτερη θητεία εναντίον δύο αντιπάλων, του πρώην κυβερνήτη της επαρχίας Lara την περίοδο 2008 - 17 και πρώην σύμμαχο του Hugo Chavez, Henri Falcon, και του Ευαγγελιστή πάστορα Javier Bertucci.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που έγιναν γνωστές, οι επικεφαλής των προεκλογικών εκστρατειών του Henri Falcon και του Nicolas Maduro, Luis Romero και Jorge Rodriguez αντίστοιχα, υπέγραψαν μια συμφωνία που εγγυάται ότι όλα τα κόμματα θα σεβαστούν τα αποτελέσματα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών.

Με την αποχή του συνασπισμού της αντιπολίτευσης, ο απερχόμενος πρόεδρος αναμενόταν ότι θα επανεκλεγεί.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής, Tibisay Lucena, η ημερομηνία των εκλογών θα οριστεί μετά από συζητήσεις ανάμεσα στην κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Καλούμε όλες τις πολιτικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στο διάλογο για τις εκλογικές εγγυήσεις», δήλωσε η Τ. Lucena σε δημοσιογράφους. 

(φωτογραφία AP)