Βενεζουέλα: Η ηγεσία διασκεδάζει ενώ οι πολίτες λιμοκτονούν

Βενεζουέλα: Η ηγεσία διασκεδάζει ενώ οι πολίτες λιμοκτονούν

Photo by John Moore/ Getty Images/ Staff

Η αστυνομία της Βενεζουέλας συνέλαβε 400 άτομα μετά τις ταραχές που ξέσπασαν καθώς οι κρίση στη χώρα επιδεινώνεται καθημερινά, ενώ τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Την Τρίτη εκατοντάδες διαδήλωσαν στην Κουμανά, μια πόλη με πληθυσμό 800.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 400 χιλιομέτρων ανατολικά του Καράκας.

Οι διαδηλώσεις καταλήγουν σε λεηλασίες δεκάδων αρτοποιείων, σούπερ μάρκετ και άλλων καταστημάτων, ένα φαινόμενο που εξαπλώνεται τους τελευταίους μήνες στην πετρελαιοπαραγωγό χώρα που μαστίζεται ταυτόχρονα από πολιτική, οικονομική και κοινωνική κρίση.

Μετά το χάος της Τρίτης, στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στην πόλη και η ένταση παραμένει στο «κόκκινο» έως σήμερα: ορισμένοι κάτοικοι έχουν ταμπουρωθεί στα σπίτια τους με τον φόβο νέων λεηλασιών.

Ο κυβερνήτης της πολιτείας δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως η αστυνομία συνέλαβε  «περισσότερα από 400 άτομα» που εισέβαλαν σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα.

Η ηγεσία διασκεδάζει την ίδια που οι πολίτες πεινούν

Η μεσαία τάξη της Βενεζουέλας βρίσκεται σε δεινή κατάσταση καθώς η ανθρωπιστική κρίση βαθαίνει μέρα με τη μέρα και οι πολίτες φτάνουν στο σημείο να σκοτώνονται στην προσπάθεια τους να εξασφαλίσουν κάτι φαγώσιμο έστω και στα σκουπίδια. Ωστόσο, η «ελίτ» του Μαδούρο συνεχίζει να διασκεδάζει ακάθεκτη σε υπερπολυτελείς επαύλεις πίνοντας ακριβές σαμπάνιες και τρώγοντας γκουρμέ πιάτα, αναφέρει η Daily Mail.

Οι μητέρες ψάχνουν στα σκουπίδια και ακόμη και τα σκυλιά έχουν αποστεωθεί, αλλά οι πλούσιοι σοσιαλιστές πίνουν σαμπάνιες, γράφει χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα της η βρετανική εφημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη λέσχη «Caracas Country Club», από το οποίο έχει φωτογραφίες η βρετανική εφημερίδα, για να γίνει κανείς μέλος πρέπει να πληρώσει 77.000 δολάρια. Στα στιγμιότυπα του δημοσιεύματος γυναίκες με λαμπερές τουαλέτες γνωστών σχεδιαστών, τρώνε αστακό και πίνουν ακριβές σαμπάνιες αδιαφορώντας για το δράμα που ζουν εκατομμύρια συμπολίτες τους.

«Αυτοί οι πλούσιοι είναι κλέφτες. Είναι η παρέα της κυβέρνησης και έκλεψαν τα λεφτά της πατρίδας. Δεν θέλουν να αλλάξει κάτι, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα χάσουν τον ακριβό τρόπο ζωής τους», δήλωσε στη Daily Mail 36χρονη γυναίκα η οποία κερδίζει μόλις 14 λίρες τον μήνα, δουλεύοντας ως αναλύτρια σε μια εταιρεία ηλεκτρικού.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς