Εικόνες που σοκάρουν στη Βενεζουέλα του Μαδούρο

Εικόνες που σοκάρουν στη Βενεζουέλα του Μαδούρο

Photo by John Moore/Getty Images/ Staff

Οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την καθημερινότητα στη Βενεζουέλα μαρτυρούν την καθοδική πορεία της χώρας καθώς θύματα της τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι πλέον τα παιδιά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Fox News Latino οι γονείς δίνουν καθημερινά μάχη στην κεντρική παιδιατρική κλινική του Καράκας για να κρατήσουν τα παιδιά τους στη ζωή καθώς τα κρούσματα υποσιτισμού έχουν διπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο.

Η μαρτυρία της 22χρονης Λάουρα Μοντίλβα είναι μία ανάμεσα πολλές παρόμοιες. Ο μόλις πέντε μηνών γιος της είναι ένα από τα 60 παιδία που νοσηλεύονται για υποσιτισμό στην κεντρική παιδιατρική κλινική στα Καράκας. Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή καθώς ζυγίζει μόλις 4 κιλά. Η μητέρα του αδυνατεί να αγοράσει βρεφική φόρμουλα καθώς είναι πλέον προϊόν πολυτελείας στη Βενεζουέλα.

 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η μεγάλη έλλειψη τροφίμων στη χώρα έχει προκαλέσει «έκρηξη» στα φαινόμενα υποσιτισμού παιδιών, ενώ σε εθνικό επίπεδο μέχρι στιγμής επτά παιδιά ηλικίας κάτω των 14 ετών έχουν χάσει την ζωή τους.

Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της χώρας, Νίκολας Μαδούρο, επιδίδεται σε μαύρο χιούμορ και αστειεύεται για μια δίαιτα που φέρει το όνομά του και αδυνατίζει τους Βενεζουελάνους. «Η δίαιτα Μαδούρο σε κάνει σκληρό», δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος της χώρας.

Οι γιατροί ανησυχούν τόσο για τα παιδιά για τα οποία οι συνέπειες θα είναι μακροπρόθεσμες αλλά και για τους ενήλικες καθώς ο υποσιτισμός εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς σε όλη τη χώρα.   

 

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια