Ενισχύεται η επιχείρηση «Ελευθερία» - Ανοίγουν 110.000 επιπλέον ραντεβού και mega-εμβολιαστικό κέντρο

Ενισχύεται η επιχείρηση «Ελευθερία» - Ανοίγουν 110.000 επιπλέον ραντεβού και mega-εμβολιαστικό κέντρο

Αποφασισμένη να ενισχύσει με κάθε μέσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα εμφανίζεται η κυβέρνηση στην προσπάθεια να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί και να ολοκληρωθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανοίγουν επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης - 3ης δόσης και mega-εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα ενώ διπλασιάζεται η δυναμικότητα του αντίστοιχου σταθμού στο Περιστέρι. 

«Ενισχύουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης, ανοίγουμε ΜΕΓΑ εμβολιαστικό σταθμό στη Γλυφάδα και διπλασιάζουμε τη δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι. Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», ανέφερε σε μήνυμά του στο twitter o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. 

Στο μεταξύ την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών, ενώ από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας. Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία. Στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου. Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης.