FC Barcelona: Υποστηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας των Καταλανών

FC Barcelona: Υποστηρίζουμε την ελεύθερη έκφραση της βούλησης της πλειοψηφίας των Καταλανών

Οι εξελίξεις στην Καταλονία ανάγκασαν την ομάδα-σύμβολό της, την Barcelona, να λάβει δημοσίως θέση. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε, παρά το προσεκτικό ύφος που χρησιμοποιείται, είναι φανερό ότι αποδοκιμάζει την επέμβαση της Εθνοφυλακής στη Βαρκελώνη, τις συλλήψεις μελών της κυβέρνησης και τα υπόλοιπα μέτρα καταστολής που αποφάσισε η Μαδρίτη, ενώ τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος της 1ης Οκτωβρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της FC Barcelona έχει ως εξής: 

«Μετά τα γεγονότα που έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες ημέρες και ειδικά σήμερα, σε σχέση με την πολιτική κατάσταση την οποία βιώνει η Καταλονία, η FC Barcelona, πιστή στην ιστορική της δέσμευση στην υπεράσπιση της χώρας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας στην έκφραση και του δικαιώματος στην απόφαση, καταδικάζει κάθε ενέργεια που μπορεί να παρεμποδίσει την πλήρη εξάσκηση των παραπάνω δικαιωμάτων.

Υπό αυτό το πρίσμα, η FC Barcelona δημοσίως εκφράζει την υποστήριξή της σε όλα τα πρόσωπα, τις συλλογικότητες και τους θεσμούς που εργάζονται με σκοπό να διασφαλίσουν αυτά τα δικαιώματα. Η FC Barcelona, εκκινώντας από τον μέγιστο σεβασμό που τρέφει για τον πλουραλισμό της κοινωνικής της βάσης, θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη θέληση της πλειοψηφίας των πολιτών της Καταλονίας, πάντοτε εκφρασμένη με πολιτικό, ειρηνικό και υποδειγματικό τρόπο».

Υπενθυμίζεται ότι σε πολλούς αγώνες της ομάδας, αλλά και της εθνικής Ισπανίας που έχουν πραγματοποιηθεί στο γήπεδο της FC Barcelona, το Nou Camp, η συντριπτική πλειοψηφία των οπαδών της όχι απλώς έχει αρνηθεί να τραγουδήσει τον ύμνο της Ισπανίας, αλλά έχει αποδοκιμάσει και τραγουδήσει τον ύμνο της Καταλονίας.

Διαβάστε Περισσότερα

Ενδοσκοπική Καρδιοχειρουργική

Η νεότερη εξέλιξη στις επεμβάσεις της καρδιάς