Η πρεσβεία της Βενεζουέλας κατηγορεί τα ελληνικά  κόμματα για «ασέβεια»

Η πρεσβεία της Βενεζουέλας κατηγορεί τα ελληνικά κόμματα για «ασέβεια»

Επίθεση στα πολιτικά κόμματα της Ελλάδας από την πρεσβεία της Βενεζουέλας. Μιλά για ασέβεια και κατηγορεί όσους επικρίνουν την πολιτική Μαδούρο ότι αποτελούν «φερέφωνο των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων» καθώς και ότι επιδιώκουν το πολιτικό όφελος έχοντας ευθυγραμμιστεί με τους πιο αντιδραστικούς τομείς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Αθήνα επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «οι χωρίς νόημα δηλώσεις σχετικά με τις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 20 Μαΐου στη Βενεζουέλα, όχι μόνο δείχνουν ασέβεια απέναντι σε ένα ανεξάρτητο εκλογικό σύστημα, αλλά τους αποδίδεται ένας νομιμοποιητικός ρόλος σε μια διαδικασία που βρίσκεται αναφαίρετα στα χέρια του λαού της Βενεζουέλας».

Προσθέτει επίσης ότι υφίσταται επαναλαμβανόμενη, διαστρεβλωμένη και απερίσκεπτη χρήση της Βενεζουέλας από τα πολιτικά κόμματα της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα οποία για λόγους εσωτερικής πολιτικής σκοπιμότητας, επιτίθενται κατά της άριστης σχέσης μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφισμά του πριν από λίγες ημέρες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησε από τον Νικολάς Μαδούρο να ματαιώσει τις προεδρικές εκλογές της 20ης Μαΐου, προειδοποιώντας πως δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα. 

Οι ευρωβουλευτές κατά πλειοψηφία στο ψήφισμα τους, επισήμαναν ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για αδιάβλητες εκλογές, ενώ η κυβέρνηση έχει απαγορεύσει στα μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμμετέχουν στις εκλογές.

Υπενθυμίζεται πως  οι ευρωβουλευτές της Αριστεράς - στην ομάδα των οποίων ανήκει και ο ΣΥΡΙΖΑ - δεν στήριξαν το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την Βενεζουέλα, καθώς είτε το καταψήφισαν είτε ψήφισαν «αποχή». 

Το γεγονός αυτό είχε προκαλέσει την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «θλιβερούς θαυμαστές του Μαδούρο.»

«Το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του δημοκρατικού τόξου στο ευρωκοινοβούλιο έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης του καθεστώτος Μαδούρο το οποίο απαγόρευσε τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης στις εκλογές που προκήρυξε», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Η ανακοίνωση συνέχιζε τονίζοντας, «Ή μάλλον, σχεδόν το σύνολο των ευρωβουλευτών: στους ελάχιστους που δεν καταδίκασαν τον δικτάτορα Μαδούρο ήταν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. νΗ βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η εξαθλίωση ενός ολόκληρου λαού και η απροσχημάτιστη εγκαθίδρυση δικτατορίας από το καθεστώς Μαδούρο ουδόλως φαίνεται να ανησυχούν την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα».

«Η μόνη εξήγηση που υπάρχει για την απαράδεκτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι στις επαφές που είχε στη Βενεζουέλα ο κ. Παππάς προφανώς πείσθηκε για τις… δημοκρατικές αρετές του δικτάτορα», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της πρεσβείας της Βενεζουέλας είναι διαθέσιμη εδώ.