Στη στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού αναφέρεται εκτενές άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Handeslblatt, η οποία υπογραμμίζει ότι η Αθήνα πόνταρε από νωρίς στα περιοριστικά μέτρα κι αυτό φαίνεται ότι αποδίδει καρπούς στη χώρα.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα επισημαίνει το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έλαβε νωρίτερα και με μεγαλύτερη συνέπεια απ’ ό,τι πολλές άλλες χώρες μέτρα για την επιβράδυνση της διασποράς του κορονοϊού, με αποτέλεσμα "η καμπύλη αύξησης των κρουσμάτων να αναπτύσσεται σχετικά επίπεδη στην Ελλάδα".
"Ήδη από τις 10 Μαρτίου έκλεισαν όλα τα σχολεία και τα Πανεπιστημία, ακυρώθηκαν οι αθλητικές συναντήσεις, έκλεισαν παραλίες. Λίγες μέρες αργότερα έκλεισαν τα εστιατόρια και τα καταστήματα λιανικής κι από τις 23 Μαρτίου οι άνθρωποι επιτρέπεται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μόνον για βάσιμους λόγους" σημειώνει το δημοσίευμα.
Παράλληλα, ο ημερήσιος αριθμός μολύνσεων στην Ελλάδα αυξάνεται κατά 10% σε μέσο όρο, την ώρα που στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό τον Μάρτιο ήταν 20% με 30% κατά μέσο όρο, προτού μειωθεί την περασμένη εβδομάδα σε 12%, γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα βρίσκεται στην 66η θέση παγκοσμίως με 102 κρούσματα ανά εκατομμύριο κατοίκων, προσθέτει.
Επιπέον, η Handelsblatt αναφέρει ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί να περιορίσει το κύμα μολύνσεων από τον κορονοϊό και να αποφορτίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, καθώς δεν έχουν περάσει τα δύσκολα.
O καθηγητής λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ, Νίκος Σύψας σχολιάζει άλλωστε στην εφημερίδα ότι "η χειρότερη φάση της επιδημίας είναι ακόμη μπροστά μας", προσθέτοντας ότι "κινούμαστε σε αχαρτογράφητα ύδατα και δεν υπάρχει λόγος εφησυχασμού”.
Όπως επημαίνει, δε, το άρθρο, το ελληνικό υπουργείο Υγείας έχει υπογραμμίσει πως στα μέσα Απριλίου θα υπάρχει μια εικόνα αν όντως αποδίδουν τα μέτρα και σκέψεις για την άρση τους μπορεί να γίνουν στην καλύτερη περίπτωση τον Μάιο.