Έλλειμμα στη «διαπραγματευτική ικανότητα» της κυβέρνησης εντοπίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» τόνισε:«Εξαιτίας της καθυστέρησης όχι ανάπτυξη δεν πρόκειται να έχουμε στο τέλος του 2017, αλλά το έτος που περνάμε θα προστεθεί στα άλλα προηγούμενα χρόνια της ύφεσης με απρόβλεπτες συνέπειες».
«Μέχρι στιγμής μόνο λύπη παίρνουμε από την εξέλιξη της διαπραγμάτευσης» είπε ο κ. Τζαβάρας, υπογραμμίζοντας πως «προφανώς μεν οι θεσμοί έχουν τη δική τους υπαιτιότητα, αλλά αποτελεί έλλειμμα της διαπραγματευτικής ικανότητας και δυναμικής της κυβέρνησης το ότι εγκαίρως δεν μπόρεσε να θέσει τους θεσμούς ενώπιον των ευθυνών τους γι αυτές τις άστοχες, είτε απαιτήσεις είτε ρυθμίσεις, που έχουν επιβάλει στη χώρα».
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι ήδη η καθυστέρηση της κυβέρνησης στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης έχει μετρημένο κόστος και αυτό απ' ό,τι λένε οι σοφοί οικονομολόγοι ανέρχεται στα 2 δισεκατομμύρια» σημείωσε ο κ. Τζαβάρας και πρόσθεσε: «Αυτή η κυβέρνηση πια δεν έχει να δώσει τίποτα στον ελληνικό λαό, ίσα ίσα που φέρνει στη μνήμη σελίδες των πιο άγουρων και των πιο φοβικών μορφών διακυβέρνησης που πέρασε ο τόπος στα πλαίσια του πελατειακού συστήματος και του κοινωνικού κόστους».
Η λύση, σύμφωνα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ «είναι μία, την οποία η κυβέρνηση δεν έχει τη δύναμη να την κάνει: η λύση είναι ότι έπρεπε εδώ και δύο χρόνια να έχει κινητοποιήσει, να έχει ενεργοποιήσει όλες τις διαδικασίες για υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, των διαδοδικών μεταρρυθμίσεων».
Ο κ. Τζαβάρας τόνισε: «Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης γιατί έχουμε μια διαφορετική, ριζικά διαφορετική, αντίληψη μ' αυτή την κυβέρνηση και μ' αυτό το κόμμα». Εξήγησε: «Αυτό το κόμμα έχει και υπαρξιακά προβλήματα. Γιατί καλείται να υποστηρίξει μια κυβέρνηση που εκ των πραγμάτων πρέπει να είναι φιλελεύθερη, πρέπει να δουλεύει μέσα στη λογική της ελεύθερης αγοράς. Αυτή την ελεύθερη αγορά η κυβέρνηση, ο κ. Σκουρλέτης, ο κ. Τσίπρας δεν την πιστεύουν, έχουν ριζικά διαφορετική ιδεολογία».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: SOOC