Στις μεταρρυθμίσεις που έχει προβεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, αναφέρθηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη έδρα της Περιφέρειας Ιονίων νήσων, η Υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μηχαηλίδου.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων, Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, ο Βουλευτής της ΝΔ Στέφανος Γκίκας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Μπιάγκης, οι δήμαρχοι , της Β. Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης και της Νότιας Κέρκυρας Κώστας Λέσσης, εκπρόσωπος της δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας Μερόπης Υδραίου και εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων και συλλόγων του νησιού, μεταξύ αυτών ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Κέρκυρας και του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» , ο εκπρόσωπος του Κερκυραϊκού Συλλόγου Προστασίας Ατόμων που πάσχουν από μεσογειακή αναιμία, του Κερκυραϊκού Συλλόγου Τριτέκνων, του «Χαμόγελου του Παιδιού», του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδας, και εκπρόσωποι της Δημόσιας Υγείας στο νησί.
Η υφυπουργός άκουσε όλα τα αιτήματα των κοινωνικών φορέων, ενώ στην ομιλία της αναφέρθηκε εκτενώς στις μεταρρυθμίσεις που έκανε μέχρι σήμερα το Υπουργείο σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, αλλά και στις μεταρρυθμίσεις που έπονται.
«Στο κομμάτι της καθημερινότητας της κοινωνικής πολιτικής καταφέραμε, με καθοδήγηση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, να υλοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες για πάρα πολύ καιρό είχαν μείνει πίσω.
Έχουμε απαντήσεις σε πρακτικά, αλλά και νομοθετικά κενά του παρελθόντος που αφορούν, είτε στην παιδική προστασία, είτε στην προστασία των ατόμων με αναπηρία, είτε στα άτομα της τρίτης ηλικίας. Έχουμε φέρει νέες μεταρρυθμίσεις στην προστασία των παιδιών μας, όσον αφορά στην προσχολική αγωγή και στο πρόγραμμα «Κυψέλη» που εκσυγχρονίζει την προσχολική εκπαίδευση από άκρη σε άκρη της Ελλάδας, ώστε να μην υπάρχει ένα παιδί που λαμβάνει χαμηλότερης ποιότητας προσχολική αγωγή, επειδή έρχεται από ένα φτωχό χωριό, μία φτωχή οικογένεια , ή ένα μονοπρόσωπο νοικοκυριό. 'Αρα ισότητα και ίσες ευκαιρίες και στα πιο ευάλωτα παιδιά και βέβαια τη μεγάλη μεταρρύθμιση που φέρνουμε τώρα ως προς τον «προσωπικό βοηθό», ένα εργαλείο ανεξάρτητης διαβίωσης για όλους τους συμπολίτες μας με αναπηρία.
Ερχόμαστε με ενεργητική πολιτική , βοηθάμε τους συμπολίτες μας να βγουν από το σπίτι τους να πάρουν τη ζωή στα χέρια τους, όπως οι ίδιοι θέλουν», επεσήμανε μεταξύ άλλων η υφυπουργός.
Την ίδια ώρα, για ακόμη μία φορά, η κα Μιχαηλίδου, με αφορμή την ανησυχία του δήμαρχου Βόρειας Κέρκυρας για το μέλλον της δομής του Χαμόγελου του Παιδιού στην περιοχή, εξήγησε τους κανόνες λειτουργίας των δομών και τις προδιαγραφές στις οποίες θα πρέπει να συμμορφωθούν με βάση την παιδική προστασία, ενώ διαβεβαίωσε ότι «δε θα κλείσει καμία δομή».
Κλείνοντας την ομιλία της η υφυπουργός έκανε λόγο για τους τρεις άξονες που επικεντρώνεται το Υπουργείο και αφορούν στη στελέχωση των δομών, τον κτιριολογικό άξονα που θα πρέπει τηρηθεί σύμφωνα με τις ανάγκες των παιδιών και τον άξονα του ελέγχου.
«Σε όλες τις περιπτώσεις είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με όλες τις δομές. και τις έχουμε επισκεφθεί σχεδόν όλες» είπε η κα Μιχαηλίδου.