Ο τρόπος που οργανώθηκε το εμβολιαστικό πρόγραμμα όχι μόνο ως καμπάνια, αλλά και το ότι έγινε κατευθείαν ψηφιακά ήταν πολύ καλύτερο στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ, σημείωσε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ. Ο ίδιος σημείωσε πως η χώρα έχει σημαντικό ανθρώπινο κεφάλαιο και τόνισε πως η Ελλάδα είναι σημαντικό hub για την Pfizer.
Για την επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ο κ.Μπουρλά σημείωσε πως «διαπίστωσα ότι υπάρχει μία τεράστια δεξαμενή εξειδικευμένων ανθρώπων που έχουν την πρόθεσή να δώσουν τον εαυτό τους για έναν ανώτερο σκοπό. Υπάρχει μια διαφορετική φιλοσοφία στη χώρα πολύ διαφορετική από πριν το 2009 που ήταν μάλλον εχθρική στις επενδύσεις. Αυτό που βρήκα είναι αυτό που περίμενα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι με το επίπεδο των ανθρώπων που έχουμε προσλάβει».
Ο ίδιος τόνισε πως «δεν έγινε κάποιο δώρο στην πόλη επειδή κατάγομαι από αυτήν, το κέρδισε με το σπαθί της», ενώ παρατήρησε πως «με τη νυν κυβέρνηση βγαίνουν αρκετά εμπόδια που υπήρχαν για επενδύσεις».
Ο CEO της Pfizer δήλωσε ικανοποιημένος από το επίπεδο τω προσληφθέντων Ελλήνων τόνισε όμως και το εξής: «Όταν επί δεκαετίες το πρότυπο των νέων ήταν να βρουν μία θέση στο δημόσιο ή αργότερα σε μία κρατικοποιημένη τράπεζα, αυτό ήταν κάτι που δεν δημιουργούσε τις προϋποθέσεις σε ανθρώπους να τολμήσουν. Αυτή είναι η νοοτροπία που πρέπει να αλλάξει. Στην Ελλάδα έχουμε πλέον πολλούς νέους που θέλουν να καινοτομήσουν, να δημιουργήσουν μία start up».
Ο κ.Μπουρλά προέτρεψε Έλληνες επιχειρηματίες να αναλάβουν περισσότερες πρωτοβουλίες καθώς τόνισε πως «έχουμε μια χρυσή ευκαιρία μπροστά μας ως χώρα και πρέπει να την αξιοποιήσουμε».
Τέλος, για τις προϋποθέσεις προσέλκυσης ξένων επενδύσεων ο CEO της Pfizer εξήγησε ότι «το περιβάλλον είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό για τις επενδύσεις διεθνώς, όλες οι χώρες του κόσμου επιθυμούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές. Οι επενδύτες έχουν ευχέρεια επιλογής, έχεις έτσι ολιστικό τρόπο για το πού θα κάνεις την επένδυσή σου. Η υλικοτεχνική υποδομή, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, το μετρό για να έρχονται οι εργαζόμενοι στη δουλειά, το οικονομικό καθεστώς (φορολογικά κίνητρα, απαλλαγές) το εργασιακό καθεστώς, το πολιτικό σύστημα όλα παίζουν το ρόλο τους»