«Η κυβέρνηση έχει το δικό της αφήγημα με το όποιο εγώ προσωπικά καλύπτομαι… Προφανώς ο υπουργός έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει σε μια συνομιλία να παρωθήσει για να βρεθεί η αλήθεια», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τις τηλεφωνικές επαφές του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη για την υπόθεση του Noor 1 Μάκη Γιαννουσάκη.
«Πάνω σε αυτά τα ζητήματα που κάνουν ''τζιζ'' δεν πρέπει να υπάρχει επιλεκτική ευαισθησία κανενός κόμματος, αλλά να θίγονται όλες οι πλευρές. Πχ. οι λίστες Μαρτίνη πρέπει να μας προβληματίσουν πολύ» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης αναφερόμενος στην υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν.
Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα συζητηθούν στη Βουλή οι ερωτήσεις του Άδωνη Γεωργιάδη και του Θεόδωρου Παπαθεοδώρου για τις συνομιλίες Καμμένου. Η ΝΔ κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τον κ. Καμμένο από το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να καταθέσει πρόταση μομφής.
Με την απόφαση του Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για τις αγορές και γίνεται κεντρικός στόχος η ανάπτυξη
«Με την απόφαση του Eurogroup άνοιξε ο δρόμος, εκτός από τη δόση, να βγούμε στις αγορές και να γίνει η ανάπτυξη κεντρικός στόχος» υπογράμμισε στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.
«Δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα μας υποστηρίξουν να βγούμε στις αγορές και είναι πιθανόν να γίνει ακόμη και εντός του 2017» ανέφερε.
Εκτίμησε πως «το πρόγραμμα βγαίνει», δηλώνοντας ταυτόχρονα αισιόδοξος πως με τα προνομοθετημένα μέτρα και αντίμετρα «θα είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε και να μείνει η κοινωνία όρθια».
Αναφέρθηκε στις αλλαγές συσχετισμών στην Ευρώπη αλλά και στις μεταβαλλόμενες συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, σημειώνοντας πως «σε μια διαφορετική πορεία, όλα αυτά τα μέτρα είναι επαναδιαπραγματεύσιμα».
Ανέφερε ότι τα προνομοθετημένα μέτρα έχουν ως προϋπόθεση την είσοδο του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και την χρηματοδότηση εκ μέρους του Ταμείου, για να συμπληρώσει πως τότε θα έχουν συμφωνηθεί τα μέτρα για το χρέος και θα έχουν επιτευχθεί συμβιβασμοί για τα πλεονάσματα και τους ρυθμούς ανάπτυξης, όπου υπάρχουν διαφορές. Εκτίμησε πως πρόκειται για ασκήσεις επί χάρτου καθώς τα στοιχεία στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία διαφοροποιούνται, εκτιμώντας πως η ατζέντα στην ΕΕ έχει αλλάξει προς το "κοινωνικότερο".
Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεννόησης και συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων είπε πως υπάρχει προωθημένη συναντίληψη για το Κυπριακό και πλαίσιο συναντίληψης στον οδικό χάρτη για την οικονομία για θέματα όπως το QE και η βιωσιμότητα του χρέους.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και skai.gr
Φωτογραφία SOOC