Διαψεύδει η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης δημοσιεύματα περί γκρεμίσματος τοίχου, επισημαίνοντας ότι «ουδέποτε έλαβε χώρα περιστατικό γκρεμίσματος τοίχου στο Νοσοκομείο μας».
Εξηγεί ότι «πριν ένα μήνα και προκειμένου να αναπτυχθούν 5 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID, τοποθετήθηκε γυψοσανίδα προκειμένου να διαχωρίσουμε έναν ενιαίο χώρο για λόγους ασφαλείας».
Σημειώνει πως «οι συγκεκριμένες κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν και είναι πλήρως λειτουργικές» και προσθέτει: «Στο πλαίσιο ετοιμότητας και περαιτέρω σχεδιασμού για την ανάπτυξη επιπλέον 6 κλινών ΜΕΘ-COVID, δημιουργήθηκε ένα άνοιγμα επί της ήδη υπάρχουσας γυψοσανίδας, προκειμένου να επανενωθεί ο χώρος».
Στην ανακοίνωση της η διοίκηση καταλήγει πως «όλες οι ενέργειες στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, γίνονται με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευόμενων ασθενών».
Επίσης, με δεύτερη ανακοίνωσή της η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο για "λανθασμένα κλίμα τρόμου και πανικού στους πολίτες", που δημιουργούν οι διάφορες δηλώσεις αναφορικά με την παροχή οξυγόνου σε ασθενείς, τονίζοντας ότι "στις πρωτόγνωρες υγειονομικά συνθήκες που βιώνει όχι μόνο η χώρα μας, αλλά και όλος ο πλανήτης, είναι αδήριτη ανάγκη να τηρούμε όλοι μας υπεύθυνη στάση όχι μόνο ως προς την τήρηση των μέτρων, αλλά και όσον αφορά στην ορθή ενημέρωση των πολιτών".
Αναλυτικότερα, στην ανακοίνωσή της η διοίκηση του Νοσοκομείου επισημαίνει τα εξής:
1) "Ουδέποτε υπήρξε διακοπή παροχής οξυγόνου σε ασθενείς που το είχαν ανάγκη. Η δυσλειτουργία μικρής έκτασης που παρουσιάστηκε στο δίκτυο σε μία από τις κλινικές COVID-19, διευθετήθηκε άμεσα από το Διευθυντή και το προσωπικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, το οποίο παρακολουθεί επί 24ωρης βάσης την πληρότητα αλλά και τη ροή του οξυγόνου.
Εξάλλου, το Νοσοκομείο πέρα από τη σύμβαση για υγρό οξυγόνου που έχει υπογράψει με ιδιωτική εταιρία, διαθέτει και δική του μονάδα παραγωγής. Επομένως δεν υφίσταται κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.
2) Οι 6 νέες εν δυνάμει κλίνες ΜΕΘ-COVID αναπτύχθηκαν ως μέρος του συνολικού σχεδιασμού του Νοσοκομείου και εφόσον χρειαστεί, δεν θα λειτουργήσουν εάν δεν πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες προϋποθέσεις και τα προαπαιτούμενα. Όσον αφορά δε τον εξοπλισμό τους, μόνο «πεπαλαιωμένος» δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί. Τα monitors είναι καινούρια, όπως και οι αναπνευστήρες από προμήθεια του υπουργείου Υγείας, ενώ από τα κρεβάτια, το ένα είναι καινούριο, προϊόν δωρεάς, και τα υπόλοιπα πέντε προέρχονται από την ΜΕΘ που ανακαινίστηκε πριν λίγους μήνες.
3) Από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα, το Νοσοκομείο στελεχώθηκε με επιπλέον 65 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό. Από αυτούς, οι 24 στελεχώνουν αποκλειστικά τις ΜΕΘ. Επομένως οι 21 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν σήμερα μόνο κλίμα ασφάλειας δημιουργούν στους πολίτες και όχι πανικού, όπως κάποιοι επιχειρούν.
4) Στο Νοσοκομείο λειτουργούν 4 κλινικές COVID-19. Στις 2 από αυτές νοσηλεύονται μόνο ασθενείς COVID. Οι άλλες δύο λειτουργούν εντός των παθολογικών κλινικών, όπου ωστόσο δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των χώρων όπου νοσηλεύονται τα παθολογικά περιστατικά, με αυτούς που νοσηλεύονται τα «ύποπτα» και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα COVID-19".
Τονίζεται επίσης, ότι η Διοίκηση λαμβάνει αποφάσεις κατόπιν των εισηγήσεων των Διευθυντών των Κλινικών και της Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσης, η οποία συστάθηκε από τον περασμένο Φεβρουάριου. "Γίνεται αντιληπτό, λοιπόν, ότι οι επιστήμονες είναι αυτοί που καθοδηγούν τη διοίκηση στη λήψη αποφάσεων, με μοναδικό στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών.
Είναι τώρα η ώρα να επιδείξουμε όλοι σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι την υγειονομική κρίση και να βγούμε νικητές".