Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σκέφτεται να επισκεφθεί την Κούβα τον ερχόμενο μήνα

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός σκέφτεται να επισκεφθεί την Κούβα τον ερχόμενο μήνα

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε σκέφτεται να επισκεφθεί την Κούβα τον ερχόμενο μήνα για να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών και να προωθήσει τις ιαπωνικές επενδύσεις εκεί, μετέδωσε σήμερα το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, αν και το ιαπωνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε λίγο αργότερα ότι δεν υπάρχει ένα τέτοιο σχέδιο.

Αν επιβεβαιωθεί η είδηση αυτή του Kyodo, θα πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί ποτέ Ιάπωνας πρωθυπουργός στην Κούβα, ενώ αυτή θα συμπέσει με την προγραμματισμένη συμμετοχή του Άμπε στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

"Δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο. Μόνον αυτό μπορώ να πω", δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών που είναι αρμόδια για θέματα Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής, αναφερόμενος στην πληροφορία του Kyodo.

Ο Ιάπωνας υπουργός Εξωτερικών Φούμιο Κισίντα επισκέφθηκε την Κούβα πέρυσι και συναντήθηκε με τον πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Μετά το ταξίδι του Κισίντα ανακοινώθηκε ξαφνικά από τον Κάστρο και τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα ότι οι ΗΠΑ και η Κούβα θα προχωρήσουν στην εξομάλυνση των σχέσεών τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια