ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ παρακρατούν τη μισή χρηματοδότηση του Οργανισμού προς τους Παλαιστίνιους

ΟΗΕ: Οι ΗΠΑ παρακρατούν τη μισή χρηματοδότηση του Οργανισμού προς τους Παλαιστίνιους

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) αντιμετωπίζει «τη σοβαρότερη οικονομική της κρίση» εδώ και σχεδόν 70 χρόνια μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι θα παγώσουν περισσότερα από τα μισά χρήματα που ήταν προγραμματισμένο να της καταβάλλουν, δήλωσε εκπρόσωπός της σήμερα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι θα παγώσει μέχρι νεοτέρας την καταβολή 65 εκατομμυρίων δολαρίων στην UNRWA από τα συνολικά 125 εκατομμύρια που ήταν προγραμματισμένο να της δώσει.

Αυτά τα 125 εκατομμύρια δολάρια επρόκειτο να αποτελέσουν την πρώτη δόση που θα κατέβαλαν οι ΗΠΑ στην υπηρεσία για το τρέχον έτος και προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο με ποιο τρόπο θα επηρεαστεί η συνολική οικονομική συνεισφορά της Ουάσινγκτον στην UNRWA. Το 2017 οι ΗΠΑ είχαν καταβάλει 350 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της υπηρεσίας του ΟΗΕ.

«Η δραστική μείωση της συνεισφοράς (των ΗΠΑ) έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην Ιστορία της υπηρεσίας» που ιδρύθηκε το 1949, σχολίασε ο Κρις Γκάνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ