Μετά από 3,5 ώρες ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη χορήγηση των 4 τηλεοπτικών αδειών.
Κατά την συνεδρίαση επικράτησε έντονη ένταση και σφοδροί διάλογοι μεταξύ των δικηγόρων των τηλεοπτικών σταθμών, ενώ επίθεση δέχθηκε η εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα που έχει λάβει σχετική άδεια.
Ακόμη, οι δικηγόροι του ΣΚΑΙ ζήτησαν από το ΣτΕ να μην καταβάλλουν την πρώτη δόση (13 με 14 εκατ. ευρώ περίπου) μέχρι να εκδοθούν οι αποφάσεις επί των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων που συζητήθηκαν σήμερα.
Ειδικότερα, σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ και με πρόεδρο τον Νικόλαο Σακελλαρίου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηλία Μάζο, συζητήθηκαν σήμερα το απόγευμα οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Antenna, Mega Channel, Αlpha, ΣΚΑΙ και Star όπως και των τηλεοπτικών εταιρειών: 1) ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Επιχείρηση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, συμφερόντων του Βαγγέλη Μαρινάκη και 2) Ιωάννης - Βλαδίμηρος Καλογρίτσας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Αρχικά είχε καταθέσει παρέμβαση και ο τηλεοπτικός σταθμός Epsilon TV, αλλά στην συνέχεια παραιτήθηκε.
Κατά τη συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών, εκτός των δικαστών και των δικηγόρων του Δημοσίου και των τηλεοπτικών σταθμών, παραβρέθηκε και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του υπουργείου Επικρατείας Ελευθέριος Κρέτσος.
Συγκεκριμένα, οι τηλεοπτικοί σταθμοί και οι νέοι καναλάρχες στρέφονται κατά των αποφάσεων του γενικού γραμματέα Ενημέρωσης (10 Αυγούστου 2016) με τις οποίες επικυρώθηκαν οι υποψηφιότητες των τηλεοπτικών σταθμών στον επίμαχο διαγωνισμό αδειοδότησης. Δηλαδή επικυρώθηκε η συμμετοχή τους στον διαγωνισμό χορήγησης αδειών «επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας».
Παράλληλα, κατατέθηκαν και 28 παρεμβάσεις με τις οποίες οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ήδη λειτουργούν αλλά και οι τηλεοπτικές εταιρείες που έλαβαν ήδη άδεια, στρέφονται η μία κατά της άλλης.
Συγκεκριμένα, παρεμβάσεις έχουν καταθέσει:
1) Η εταιρεία του Βαγγέλη Μαρινάκη (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ) η οποία κατέθεσε 3 παρεμβάσεις σε βάρος άλλων τηλεοπτικών σταθμών και νέων εταιρειών στον τηλεοπτικό χώρο.
2) Η εταιρεία Dimera Investment Limited συμφερόντων του Ιβάν Σαββίδη, η οποία κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.
3) Η τηλεοπτική εταιρεία του Ιωάννη Καλογρίτσα κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.
4) Η τηλεοπτική εταιρεία Αlpha κατέθεσε 4 παρεμβάσεις.
5) Ο τηλεοπτικός σταθμός Antenna κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.
6) Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ κατέθεσε 5 παρεμβάσεις.
7) Η Κυπριακή εταιρεία «Ανεξάρτητος Πάροχος Τηλεοπτικού» συμφερόντων του Γιάννη Βαρδινογιάννη κατέθεσε 3 παρεμβάσεις.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ