Τ. Πετρόπουλος: Θα μπλέξουν όσοι εργοδότες προσπαθούν να αποκρύψουν σχέση εξαρτημένης εργασίας

Τ. Πετρόπουλος: Θα μπλέξουν όσοι εργοδότες προσπαθούν να αποκρύψουν σχέση εξαρτημένης εργασίας

Με… απειλές προς τους επιχειρηματίες «απαντά» το Υπουργείο Εργασίας στους εργοδότες που επιχειρούν να κρύψουν την εξαρτημένη εργασία όσων εργάζονται με «μπλοκάκι». Ο υφυπουργός Εργασίας, Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκου Καραθανασόπουλου προειδοποίησε τις επιχειρήσεις ότι θα «μπλέξουν» αν προσπαθήσουν να κρύψουν την εξαρτημένη εργασία.

«Θα πρέπει να ξέρουν όμως ότι μέσα από αυτή την διαδικασία θα πληρώσουν πρόστιμα και προσαυξήσεις», είπε και σε έντονο ύφος προσέθεσε:  «Να ξέρουν ότι θα μπλέξουν δεν θα ωφεληθούν». Παράλληλα, ζήτησε την συνδρομή των συνδικαλιστικών φορέων προκειμένου να υποστηριχθεί επί του πρακτέου η εφαρμογή της διάταξης για να πληρώνει ο εργαζόμενος 9,22% ασφαλιστική εισφορά και όχι 26,95%.

«Φυσικά είναι στα χέρια των συνδικάτων που μπορούν να αντιμετωπίσουν την πρακτική εφαρμογή του μέτρου», είπε και έκανε λόγο για ένα εργαλείο αποκάλυψης και όχι συγκάλυψης. «Δίνουμε ένα εργαλείο αποκάλυψης όχι συγκάλυψης ώστε να απολαύσει ο εργαζόμενος τα δικαιώματα του μισθωτού, όπως το δικαίωμα στην αποζημίωση», τόνισε ο Τ. Πετρόπουλος, με τον Ν. Καραθανασόπουλος να καλεί τον υφυπουργό να αποσύρει τη διάταξη αλλά και τον νόμο Κατρούγκαλου στο σύνολό του.

 

Photo by Sooc