Ο Παύλος Πολάκης υποστηρίζει πως δεν απείλησε τον αστυνομικό με δυσμενή μετάθεση (τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς) ούτε ότι του ανέφερε τη γνωστή φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;» (που λογικά δεν χρειαζόταν). Απλά, απαίτησε να μην επιβληθεί πρόστιμο στον υπάλληλο της ταβέρνας, χαρακτήρισε «ελεεινό και απαράδεκτο» αυτό που κάνουν τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, πήρε τηλέφωνο στη διοίκηση επί τόπου, έκανε λόγο για εκδικητική στάση και άφησε υπονοούμενα για στοχευμένη ενέργεια εξ αιτίας της παρουσίας του. Αυτά μόνο…
Η υπόθεση με την ταβέρνα στο Μοσχάτο εγείρει ζήτημα όσο και αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει για μια ακόμη φορά να αποφεύγει να ανοίξει το θέμα Πολάκη. Δύο ημέρες πριν ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είχε εξαπολύσει μια ακόμη επίθεση στη Δικαιοσύνη με αφορμή τις διώξεις κατά του Κώστα Βαξεβάνη ενώ έχει καλέσει μέσω facebook σε συγκεντρώσει την ημέρα που θα καταθέτει ο εκδότης. Η σιωπή της Κουμουνδούρου εκκωφαντική.
Για την υπόθεση της ταβέρνας στο Μοσχάτο επίσης. Άλλωστε η λογική του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε», ακόμη και αν δεν ειπώθηκε η συγκεκριμένη φράση προς τον αστυνομικό, εντεταλμένο όργανο της πολιτείας για να πραγματοποιεί ελέγχους και ναι να επιβάλει και πρόστιμα σε όσους παρανομούν, δείχνει να αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στην αξιωματική αντιπολίτευση. Από την συμμετοχή των βουλευτών της στις πορείες όπου απαιτούν από τους αστυνομικούς να ανοίξουν τον δρόμο για να περάσουν ως επικεφαλής παρά την απαγόρευση μέχρι τις αναφορές πως νόμοι ψηφισμένοι δεν θα εφαρμοστούν στην πράξη.
Ο Παύλος Πολάκης με δηλώσεις του μετά τη δημοσιοποίηση του επεισοδίου και με ανάρτησή του το επιβεβαίωσε. Επιβεβαίωσε πως έσπευσε να αποτρέψει τους αστυνομικούς από την επιβολή των προστίμων. Επιβεβαίωσε ότι πήρε τηλέφωνο για να σβηστεί. Επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί επέβαλαν το πρόστιμο σε γκαρσόνι που δεν φορούσε μάσκα. Επιβεβαίωσε πως χαρακτήρισε τους αστυνομικούς ότι είναι απαράδεκτοι καθώς και ότι απευθυνόμενος σε αυτούς με το ρόλο του βουλευτή τους είπε πως έχουν προσωπική ευθύνη
Σημειώνει ότι δεν επιτέθηκε στους αστυνομικούς, δεν απείλησε με μετάθεση. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν παρενέβη στο έργο της αστυνομίας τους εκπροσώπους της οποίας ρώτησε αν έχουν εντολή να κόψουν πρόστιμο για παράβαση σε ότι αφορά τα μέτρα για την Covid. H θετική απάντηση του αστυνομικού μετατρέπεται σε αιτία για να χαρακτηρίσει ο ίδιος το πρόστιμο εκδικητικό τη στιγμή που ακριβώς αυτή είναι η εντολή που έχει δοθεί. Να επιβάλλονται πρόστιμα σε παραβάτες. Αν το γκαρσόνι κατέβασε τη μάσκα για να δοκιμάσει κάτι έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε ένσταση όπως όλοι όσοι αντιμετωπίζουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Το να παρεμβαίνει ένας βουλευτής, διότι αυτή την ιδιότητα έχει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν δίνει, αν μη τι άλλο παράδειγμα.
Βέβαια, ο Παύλος Πολάκης άφησε να εννοηθεί ότι ενδεχομένως να ήταν σε εντεταλμένη υπηρεσία οι αστυνομικοί διότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί από την κυβέρνηση. Και να παραμόνευαν. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση σίγουρα δεν ήταν στόχος το γκαρσόνι. Σε κάθε περίπτωση όποια εκδοχή και να ληφθεί υπόψη ο πρώην αναπληρωτής υπουργός στην ανάρτησή του καταγράφει ο ίδιος σημεία που αν μη τι άλλο προκαλούν ερωτήματα
Διότι δεν χρειάζεται κάποιος να απειλήσει με μεταθέσεις, δυσμενείς, ούτε να πει τη φράση «ξέρεις ποιος είμαι εγώ, ρε;». Υπάρχουν και άλλες. Το θέμα είναι αν τη δεύτερη φορά που θα είναι αλλιώς οι αρμοί της εξουσίας θα αντιμετωπιστούν με αυτόν τον τρόπο. Αν οι θεσμοί θα λειτουργούν με βάση τις απαιτήσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είτε σε ό,τι αφορά την επιβολή του νόμου είτε σε αποφάσεις ως προς την τήρησή του.
Διαβάστε ακόμα: