Επικοινωνία Μισέλ με Ερντογάν, Αλ Σίσι - Συζητήθηκε η διοργάνωση Διάσκεψης για Ανατ. Μεσόγειο

Επικοινωνία Μισέλ με Ερντογάν, Αλ Σίσι - Συζητήθηκε η διοργάνωση Διάσκεψης για Ανατ. Μεσόγειο

Την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο συζήτησαν ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ με τον Ταγίπ Ερντογάν και τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, ανάμεσα στα βασικά θέματα που τέθηκαν ήταν η διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο και η σχέση της ΕΕ με την Τουρκία.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu,  o Ερντογάν μετέφερε στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ότι η Τουρκία αναμένει από την ΕΕ και τα κράτη μέλη της να υιοθετήσουν μια αντικειμενική και συνεπή στάση για όλα τα περιφερειακά ζητήματα και ειδικά σε αυτό της Ανατολικής Μεσογείου, χωρίς να παρασύρεται από προκλήσεις».

Επίσης, επανέλαβε ότι η Τουρκία είναι πρόθυμη για την έναρξη ειλικρινούς διαλόγου με την Ελλάδα και την ΕΕ, τονίζοντας πως είναι ανοιχτός σε μια λύση, η οποία θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει αποφασιστικά να προστατεύει όλα τα δικαιώματα και τα συμφέροντά της, παντού και πάντα, απέναντι σε οποιαδήποτε πρωτοβουλία αγνοεί αυτά τα δικαιώματα με μονομερείς ενέργειες.

Από την πλευρά του ο Σαρλ Μισέλ ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter για την επικοινωνία του με τον Αλ. Σίσι: «Μίλησα με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο διάλογος και η συνεργασία είναι κλειδιά για τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμα:

Νέα προκλητική ρητορική: Τ. Ερντογάν: «Η Ελλάδα αναγκάστηκε να διαπραγματευθεί λόγω της δικής μας αποφασιστικότητας»

Ευρωκοινοβούλιο: «Η Τουρκία να τερματίσει αμέσως κάθε παράνομη έρευνα στην Αν. Μεσόγειο»

Διαβάστε Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης για το Λέμφωμα

#LightItGreen: Στα «πράσινα» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας, στο «φως» η Ομόνοια