Ηγέτη εν αναμονή, που περιμένει τη σειρά του εν μέσω της κρίσης θεωρεί τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη το γνωστό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg σε άρθρο του ανάλυση για την πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα τελευταία έξι χρόνια, έξι πρωθυπουργοί στην Ελλάδα έχουν παλέψει με μια χαοτική οικονομία και με κοινωνικές αναταραχές προσπαθώντας να κρατήσουν με νύχια και με δόντια την χώρα εντός της Ευρωζώνης, αναφέρει το Bloomberg.
Ο αρχηγός της αντιπολίτευση και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναμένει τη σειρά του. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι πεπεισμένος πως η Έλληνες θα στραφούν κατά του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος καλείται να εφαρμόσει όλο και πιο δυσβάσταχτους νόμους ώστε κερδίζει την ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη.
Ο συντάκτης του άρθρου επικαλείται πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι, "το φθινόπωρο θα είναι εξαιρετικά δύσκολο για τον μέσο Έλληνα», και ότι το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης είναι τόσο υφεσιακό που δεν πρόκειται να υπάρξει πραγματική οικονομική ώθηση και παραθέτει την εκτίμηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας πως η κυβέρνηση δεν αντέξει μια τετραετία.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά δημοσκόπησης της Alco στην οποία μόλις ένας στους δέκα Έλληνες που ρωτήθηκαν πιστεύουν πως η κυβέρνηση είναι ικανή να βγάλει την χώρα από τη κρίση και επισημαίνεται ότι, ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να ολοκληρώσει την οικονομική αναδιάρθρωση της Ελλάδας εστιάζοντας στη μείωση των κρατικών δαπανών, ενώ υπόσχεται να βάλει ένα τέρμα στην αύξηση των φορών και τον επανασχεδιασμό της δημόσιας διοίκησης.
Η μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι τόσο οι Έλληνες όσο και οι πιστωτές ενδέχεται να χάσουν την πίστη τους στη χώρα, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως υπάρχει κίνδυνος η Ελλάδα να γίνει μια αποτυχημένη οικονομία εντός της ζώνης του ευρώ. «Υπάρχει μια γενική αίσθηση απαισιοδοξίας στην Ελλάδα, ότι αυτό είναι το πεπρωμένο μας, ότι δεν υπάρχει διέξοδος», είπε.
Για το κυβερνητικό στρατόπεδο ο συντάκτης σημειώνει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός επιμένει να πιστεύει, απο την πλευρά του, πως η Ελλάδα γύρισε σελίδα και εκτιμά πως η τελευταία συμφωνία θα ανοίξει το δρόμο της ανάπτυξης ωστόσο η πραγματικότητα είναι διαφορετική καθώς η χώρα πρέπει να διατηρήσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα στο 3,5% του ΑΕΠ κάτι που σύμφωνα με τον διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδα και ΔΝΤ είναι ανέφικτο.