Ένας σαρωτικός, πολυδιαφημισμένος ανασχηματισμός που θα σηματοδοτούσε μια νέα αρχή και μια διεύρυνση προς το κέντρο κατέληξε στην... Κατερίνα Παπακώστα. Κανείς, ούτε οι ίδιοι οι Συριζαίοι, που έχουν γράψει ουκ ολίγα για τη νέα συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς την ως ακροδεξιά για τις ιδέες και τις δημόσιες τοποθετήσεις της, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τη συμμετοχή της στο αναπαλαιωμένο σχήμα της νέας κυβέρνησής τους και να πείσουν πως σηματοδοτεί κάποιο άνοιγμα προς την Κεντροδεξιά.
Ποιο άνοιγμα σηματοδοτεί άραγε μια τέτοια ενέργεια όταν η ίδια η ανεξάρτητη βουλευτής κινείται στο χώρο που κινείται και ο ήδη συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος, στον οποίο προσέτρεξε η Κατερίνα Παπακώστα για να προαναγγείλει την ανταπόκρισή της στο κάλεσμα της... διεύρυνσης;
Ένα άνοιγμα στην Κεντροδεξιά θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη επικοινωνιακά αν στελέχη όπως ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο Νίκος Καραχάλιος είχαν καλύτερη μεταχείριση από τον Πρωθυπουργό. Άλλωστε είναι από τους πρώτους που σήκωσαν τη σημαία της αντίστασης κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη ανοίγοντας το δρόμο στον οποίο σήμερα περπατά το Μέγαρο Μαξίμου και οδηγεί στην αντιδεξιά ρητορεία και στις αναφορές περί στροφής της Ν.Δ. προς την ακροδεξιά.
Τουλάχιστον αυτοί ταυτίζονταν λίγο περισσότερο με την «καραμανλική δεξιά» έχοντας συχνή επαφή με τον Κώστα Καραμανλή εν αντιθέσει με τη νέα υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη που απλά κατά διαστήματα όπως και δεκάδες άλλοι περνούν από την Παναγή Κυριακού κοντά στην αμερικάνικη πρεσβεία.
Ένας Αντώναρος και ένας Καραχάλιος ίσως έφερναν μια καλύτερη... άνοιξη και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα έχουν κηρύξει... σιωπητήριο θα μιλούσαν λίγο περισσότερο για τα ανοίγματα του Πρωθυπουργού δεδομένου ότι αυτοί δεν ήταν στο παρελθόν και πριν τις διαγραφές τους από τη Ν.Δ. τόσο εριστικοί.
Όμως, ο Αλέξης Τσίπρας προτίμησε την μια επιπλέον έδρα που οδηγεί σε μια επιπλέον ψήφο. Και με την Παπακώστα είναι τελικά καλύτερα, όπως και με 153 τις έδρες στη Βουλή...