«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, για να ξέρεις καλά τις ουσιώδεις λεπτομέρειες, πρέπει να έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά. Ειδικά ο κ. Κασσελάκης έχει ασχοληθεί με αυτά τα θέματα στο εξωτερικό, έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα του εξωτερικού. Ωστόσο, τα ελληνικά του είναι τέτοια που ενδεχομένως να μην βρήκε την κατάλληλη λέξη», αιτιολόγησε ο υποστηρικτής του και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης τον χαρακτηρισμό «κρατίδιο» που απέδωσε στα Κατεχόμενα ο υποψήφιος για την αρχηγία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Έκανε λόγω για «την ένταση της στιγμής της συνέντευξης», και τόνισε ότι «δεν είναι η ένδειξη για το πόσο ξέρει ή όχι τα εθνικά θέματα».
Αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία, ο κ. Αποστολάκης δήλωσε: «Το θέμα της θητείας, για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ποντάρουν πάρα πολύ στη θητεία. Ο ελληνικός στρατός είναι σε μεγάλο μέρος ήδη επαγγελματικός. Αυτό που ήθελε να πει ο κ. Κασσελάκης είναι πως θα γίνει πιο αποτελεσματική, και για το κομμάτι των στρατευσίμων και για τη χώρα. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές βελτιώσεις σε αυτό το θέμα. Ότι πρέπει να δούμε πως η θητεία θα γίνει πιο αποτελεσματική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε».
«Το θέμα της θητείας είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να δούμε πως αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, να αποδίδει και στη χώρα και στους ίδιους τους στρατεύσιμους ώστε να μην είναι χαμένος χρόνος. Δεν συμφωνούμε στο να καταργηθεί η θητεία», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάει στρατό, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «βρισκόταν στο εξωτερικό και ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπει ο Νόμος».
Αναφερόμενος στην επίσκεψη στη Μακρόνησο, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι «η Μακρόνησος είναι το σύμβολο ενός μέρους του ελληνικού λαού και αυτή την ιστορία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την μοιραστεί με κανέναν. Όταν πάει κάποιος, θεωρεί αυτόν τον χώρο ιερό, τον σέβεται, τον χρησιμοποιεί σαν σημείο αναφοράς για να επικαλεστεί την εθνική ενότητα που απαιτείται αυτή τη στιγμή, δεν καταλαβαίνω που είναι η προσβολή της ιστορίας, ποιος και γιατί θίγεται. Μπαίνουμε στα όρια του παραλόγου».
«Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει, η συμβολικότητα της επίσκεψης ήταν ξεκάθαρη. Ήταν μία επίσκεψη του κ. Κασσελάκη, βασισμένη σε έναν συμβολικό χώρο, μία ιστορία την οποία στο μέλλον πρέπει να την αποφύγουμε», πρόσθεσε.
Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια διάσπασης, ο κ. Αποστολάκης τόνισε:
«Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τέτοιες αντιπαραθέσεις. Και οι δύο υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα, είναι σε έναν χώρο, ο οποίος ιδεολογικά είναι ταυτόσημος.Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε ποιες είναι οι διαφορές και οι αντιθέσεις. Την επόμενη μέρα ο στόχος είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, η ενότητα του κόμματος είναι πολύ σημαντική, κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον χώρο.
Οι θέσεις των υποψηφίων είναι συμπληρωματικές. Η αντιπαράθεση, η οποία ενδεχομένως να ενισχύεται και από άλλους παράγοντες, από ανθρώπους που βρίσκονται στη μία ή στην άλλη πλευρά, δημιουργούν ένα θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για διασπάσεις και διαχωρισμούς.
Ο στόχος είναι να αποκτήσει την ταυτότητα που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δει η κοινωνία ότι η ελπίδα της ζωντανεύει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί σαν ένα κόμμα ευθύνης. Τη Δευτέρα θα καθίσουμε κάτω και θα τα βρούμε».
«Ο Κασσελάκης ξεσήκωσε τον κόσμο να ενδιαφερθεί για κάτι που ήταν αρκετά υποβαθμισμένο. Αυτός ο άνθρωπος προκάλεσε το ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε σε αυτό το σημείο τυχαία. Είναι η ώρα να βρεθούμε την επόμενη μέρα και να μην έχουμε σηκώσει τοίχους», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.