«Πρωταθλητής στην κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια και την γραφειοκρατία το ασφαλιστικό. Εκεί το οδήγησαν…», αναφέρει ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, σχολιάζοντας τα στοιχεία της έκθεσης που καταγράφουν αύξηση 36%(!) στις καταγγελίες των πολιτών για κακοδιαχείριση.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλευτή της ΝΔ, «η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για το 2018, αποτελεί κόλαφο για το υπουργείο Εργασίας, καθώς επιβεβαιώνει απόλυτα την κακοδιαχείριση, την αδιαφάνεια, τις αδικίες, την γραφειοκρατία και την ταλαιπωρία των πολιτών».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η συντριπτική πλειοψηφία των καταγγελιών των πολιτών σε σχέση με υποθέσεις κακοδιοίκησης, αφορούν το υπουργείο Εργασίας και το ασφαλιστικό σύστημα, σημειώνει ο κ. Βρούτσης και παραθέτει αναλυτικά στοιχεία, βάσει των οποίων από τις 15.644 αναφορές – καταγγελίες που υποβλήθηκαν το 2018, οι 1.834 ή 5,3% αφορούν τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. «Το χειρότερο, όμως, είναι ότι οι καταγγελίες για κακοδιαχείριση (αδιαφάνεια, ταλαιπωρία του πολίτη) από το 2015 έχουν αυξηθεί κατά 36%!», επισημαίνει ο τομεάρχης της ΝΔ.
«Δυστυχώς, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την κριτική, τις ανησυχίες μας, αλλά και την μεγάλη ζημιά που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση με αποκλειστικά δική της ευθύνη στο ασφαλιστικό σύστημα», σημειώνει ο βουλευτής της ΝΔ.
Και προσθέτει: «μόνιμα θύματα αυτής της ανερμάτιστης πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι συνταξιούχοι, οι ασφαλισμένοι, οι εργοδότες, αλλά και το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας που διαλύεται συστηματικά από μια κυβέρνηση που συνειδητά κινείται στις ράγες του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Μια κυβέρνηση που εξαπατά τους πολίτες και τελικά ενδιαφέρεται μονάχα για την ικανοποίηση μικροκομματικών σκοπιμοτήτων».
Εντύπωση προκαλεί ότι - όπως σημειώνεται στην έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη - «ο αριθμός των αναφορών στον Συνήγορο του Πολίτη συνεχίζει να είναι υψηλός και να ακολουθεί ανοδική πορεία και τη χρονιά αυτή. Η ποσοστιαία αύξηση από το 2017 είναι μεν οριακή (περίπου 1%), την τελευταία τετραετία όμως η αύξηση των αναφορών ανέρχεται στο 36%, από 11.502 το 2015 σε 15.644 αναφορές το 2018».